STRAF

Hier in de filipijnen hebben ze een geheel ander beeld van strafrecht dan in nederland waar de gevangeniscel op een hotelkamer lijkt met wc, douche, bed en s'avonds een ontspanningsruimte en zelfs praten over 2 gevangene in 1 cel gaat daar al te ver. Hier in de filipijnen is een emmer de wc en zitten ze met 20-25 man op een paar vierkante meter, als ze slapen zitten ze gewoon tegen elkaar omdat liggen niet mogelijk is. Als er teveel gevangenen komen, moeten ze gewoon een eindje opschuiven en duwen ze er nog 5 man bij. S'morgens krijgen ze 2 emmers , 1 voor wc en 1 met water om zich te wassen.

Voor bepaalde zaken word hier sinds kort weer de doodstraf gegeven en uitgevoerd, zoals voor verkrachting en incest. Leo had de eer om de spits af te bijten omdat hij zijn dochter jarenlang heeft misbruikt. Nu zijn er natuurlijk van die superlinkse personen die roepen dat de doodstraf niet helpt om het aantal delicten terug te dringen, dan mogen ze ook eens uitleggen waarom het aantal verkrachtingen na de eerste executie meteen met 35 % is gedaald. De hele bevolking is het eens met de doodstraf voor verkrachting, behalve de verkrachters zelf en de kerken. Alleen met de manier van executie met 3 injecties is de bevolking niet gelukkig, ze zien zulke verkrachters, incestplegers en pedofielen liever aan een touw om de nek opgetakeld worden op de markt en van hun voeten tot hun middel overgoten met benzine en zodra ze met de voeten van de grond zijn en gaan spartelen,de vlam erin. Misschien dat ze dan (eventjes) voelen wat zo'n kind of meisje dat ze verkracht of misbruikt hebben de rest van haar leven zal voelen

Er loopt op dit moment een zaak tegen 7 rijkeluiszoontjes die onder invloed van drugs 2 zusjes die van hun werk in de shoppingmall kwamen in de auto hebben gesleurd, verkracht, vermoord en ergens hebben gedumpt. Nr 8 die erbij was heeft continu geprobeerd om ze tegen te houden wat niet lukte. Hij is later ook gearresteerd en vrijgelaten en als kroongetuige opgetreden tijdens het proces. Dankzij hem zijn ze alle 7 "without any reasonable doubt" zoals ze dat hier noemen schuldig bevonden en tot 2 x levenslang veroordeelt en levenslang is hier geen 15 jaar net als in nederland, maar de rest van hun leven. Hij is wel ondergedoken ivm eventuele huurmoordenaars die de familie van die 7 op hem af kunnen sturen. Direct na de uitspraak was er vreugde onder de bevolking wat snel veranderde in commentaar over de strafmaat, zelfs de president klaagde erover.

De aanklager is direct in hoger beroep gegaan en zal niet rusten voor ze alle zeven de doodstraf krijgen en zodra ze alle 7 een spuitje hebben gehad is het feest hier in de filipijnen. Er was commentaar van de bevolking dat de rechter iets ontvangen had van de rijke familie van die 7 beesten om ze de doodstraf niet te geven.Het is nu begin oktober 1999,een paar maanden na de uitspraak en die rechter heeft in een hotel hier in Cebu een vuurwapen tegen zijn kop gezet en zelfmoord gepleegd. Er werd in de media gezegd dat hij een brief gestuurd had naar zijn kinderen dat iemand hem 32 miljoen peso(2 miljoen gulden) aangeboden had voor een bepaalde dienst, maar wat er allemaal van waar is zal later nog wel uitkomen.

In nederland doen ze het anders,daar mogen zulke een paar jaar in de cel en daarna voor psychiatrische behandeling van misschien fl 80 gulden per uur naar de van mesdagkliniek of zo en het eerste weekend proefverlof kunnen ze weer toeslaan. Ik heb onlangs gezien op internet dat er weer iemand met proefverlof een overval gepleegd heeft en ook had er 1 die in januari vrijgekomen was voor zedendelicten in juli of augustus een jong meisje verkracht en vermoord en verborgen in zijn huis. Dat is in nederland normaal dat zoiets kan gebeuren, hier worden ze na de eerste keer voorgoed genezen en de maatschappij van zulk schadelijk ongedierte verlost. Maar in nederland en europa is het niet menselijk om zulke de doodstraf te geven, net of hun daden wel menselijk zijn !

Voor drugs hebben ze hier ook andere straffen dan in nederland, als ze de eerste keer op gebruik ervan worden betrapt valt er nog wel te praten met de rechter. De tweede keer echter hebben ze minimaal 20 jaar aan hun broek zonder kans op aftrek wegens goed gedrag. Er schijnt nu een nieuwe wet aangenomen te zijn dat drugshandelaars de doodstraf door een vuurpeleton krijgen. Mooie opruiming en een goed voorbeeld voor Europa ! Sinds een paar jaar is er ook een nieuwe wet zodat iedere huiseigenaar met blanco register na een drugstest en diverse "clearances" van verschillende instanties overlegd te hebben een vuurwapenvergunning kan krijgen. Daarmee is hij/zij gemachtigd om in geval van noodweer het vuur te openen op iedere inbreker die over zijn omheining klimt en zich op zijn terrein bevind zonder dat hij strafbaar is. Als het gebeurt, komt de politie langs om rapport op te maken, krijgt de eigenaar een schouderklopje en word het kadaver afgevoerd. Op zo'n manier word er veel belastinggeld uitgespaard aan gevangenissen, rechtzaken e.d.

In nederland gaat het anders, daar gaat het nog zover komen met al dat linkse gedoe dat je verplicht word om de inbreker te helpen om je spullen naar buiten te sjouwen. Als er nu al 1 voor de rechter moet komen, moet hij maar enkele dingen aanvoeren : Moeilijke jeugd, ouders vroeg gescheiden, drugs of drank probleem waar hij nu aan bezig is om vanaf te komen en voila !! ,hij krijgt de minimale straf die er op staat en is weer snel op vrije voeten om zijn criminele activiteiten weer op te starten. Ik zou er niet van staan te kijken als er nog een vakbond voor criminelen komt ook, misschien is die er al ! Zo'n vakbond zou zich bijvoorbeeld "nuttig" kunnen maken voor hun leden door rechtzaken aan te spannen tegen personen die hun huis teveel inbraakbestendig gemaakt hebben !

Wat hier in de Filipijnen ook zo schijnt te zijn in een civiele rechtzaak is dat als de verdediging een getuige oproept er een datum voor vastgesteld word waarop die getuige moet verschijnen. De aanklager mag op die datum dan die getuige niet horen en daar moet weer een nieuwe datum voor vastgesteld worden zodat een civiele rechtzaak makkelijk een jaar of 8 kan duren hier. En de advocaten zitten er niet mee omdat die per uur plus onkosten betaald worden,dus hoe langer het duurt,hoe meer ze er aan verdienen.

Ik persoonlijk vind de straffen hier in de Filipijnen stukken beter dan in nederland, de berechting is ook wel sneller dan in nederland omdat er ook snelrechters ingezet worden nu, enkel civiele rechtszaken duren hier ontzettend lang omdat alles hier vertraagd word. Ook gebeurt het hier nog al eens dat de familie van de dader het slachtoffer of de familie er van omkoopt zodat de aanklacht ingetrokken word, of dat in nederland ook mogelijk is nadat er een aanklacht ingediend word weet ik niet. Mocht een ander er anders over denken en een inbreker, pedofiel, incestpleger en verkrachter als mens beschouwen enkel en alleen omdat hij op zijn achterpoten loopt is dat zijn goed recht. Ik vind dat je er niet alleen als mens uit moet zien, maar ook als mens moet gedragen als je als mens beschouwd wil worden.

Enkele voorbeelden van straffen die hier opgelegd worden :

*Moord met voorbedachte rade-----Doodstraf.
*Overval zonder doden of gewonden-----Levenslang.
*Overval met doden of gewonden-----Doodstraf.
*Verkrachting-----Doodstraf.
*Verkrachting van kind----- gegarandeerd de doodstraf
*Diefstal-----Korte gevangenisstraf van 6 jaar (per geval).
*Brandstichting zonder slachtoffers------Levenslang.
*Brandstichting met slachtoffers-----Doodstraf.
*Verboden vuurwapenbezit------Maximaal 10 jaar gevangenisstraf (officieel, praktijk is anders als het gewone eerzame burgers betreft, criminelen krijgen het volle pond)
*Drugsgebruik (1ste keer)-----Waarschuwing tot korte gevangenisstraf.
*Drugsgebruik 2de en volgende keer-----20 jaar gevangenisstraf.
*Drugdealers-----Minimaal 20 jaar en mogelijk nog langer, executie door vuurpeleton is voorgesteld, nog geen wet voorzover ik weet.
*"Moord" (eigen rechter spelen) door familie/buren van het slachtoffer(tje) of getuigen op een verkrachter die op heterdaad betrapt is-----Symbolische zeer korte gevangenisstraf van 1 of 2 weken of helemaal niks.
Het is mogelijk dat er wel eens andere uitspraken zijn dan deze.

Dit zijn voorbeelden die ik van de politie zelf gehoord heb, als het schatrijke elitezoontjes zijn die dure advocatenhulp krijgen wil het wel eens minder zijn, ook ivm steekpenningen die rechters durven aan te nemen hier. Dat laatste is zeer gevaarlijk tegenwoordig omdat die rechters zelf ook zwaar aangepakt worden als er bewijzen tegen hen zijn. Zelfs is het al gebeurd dat een rechter ze levenslang gaf en zelf direct na de uitspraak moest onderduiken om eventuele huurmoordenaars van de ouders van de verdachten te ontlopen.

Mocht iemand zich nu afvragen waarom er ondanks zulke zware straffen in vergelijking met bv NL toch nog zoveel kleine/grote criminelen rondlopen en denken dat die zware straffen dus duidelijk niet helpen, dan heeft hij/zij het helemaal mis. Ze helpen wel degelijk, de oorzaak van bv verkrachtingen die nog steeds plaatsvinden en ook andere kleine criminele handelingen ligt in het feit dat ze meestal gebeuren onder invloed van drank en/of drugs waarbij alle remmen er af gaan en ze niet denken aan de gevolgen van hun daad. Als ze nuchter zouden zijn, zou het overgrote deel het zeker niet doen. Op dat punt heeft het dus wel degelijk effect en worden er ongetwijfeld vele verkrachtingen/diefstallen etc mee voorkomen.

Ook het feit dat het "familie is altijd onschuldig" virus zeer hardnekkig is hier en in bijna iedereen zijn kop zit, draagt bij aan een continu verse aanwas van criminelen. Kleine kinderen die iets vernielen/stelen worden normaal altijd direct "onschuldig" verklaard door heel de familie en in bescherming genomen en krijgen dus automatisch een dikke kop omdat ze toch beschermd worden. Zodoende groeien ze op voor galg en rad en van een kleine diefstal/vernieling eindigt het na een X aantal jaren in grote diefstal/roofoverval/moord/verkrachting/etc.

Die zware straffen ruimt dus een flink aantal criminelen op of zet ze voor lange tijd op non-actief in de gevangenis zodat de bevolking er van verlost is.
Tevens is het ook een duidelijk signaal naar de bevolking toe dat justitie en politie zijn uiterste best doet om de bevolking te beschermen tegen zulke criminelen en van die geluiden (die op waarheid berusten) die je overal hoort in NL dat politie en zeer zeker justitie enkel maar criminelen beschermt en niks doet om de bevolking te beschermen wat hun taak juist is heb ik hier dan ook nog nooit gehoord.

De bevolking is dik tevreden met deze aanpak en aangezien zij alles moeten ophoesten dient men die ook tevreden te houden. Dat laatste zou men in Den Haag ook eens aan moeten denken ipv hun kop in het zand te steken.

DIT WAS HET.