Klik hier om deze pagina uit te printenPrint deze pagina.

Vergeet vooral niet om "Waarschuwing" en "Welkomscomitee" en in het bijzonder Scheepshoeren onderaan deze pagina te lezen !

Filipijnse meisjes

Deze pagina heb ik gemaakt om het verschil aan te tonen tussen westerse en filipijnse meisjes en hun gedrag en alle verdere zaken die er omheen hangen. Mocht iemand de indruk krijgen wat ik niet vermoed dat er hoofdzakelijk iets negatiefs te melden valt over de filipijnse meisjes : Integendeel !!! Lees dan alles nog maar eens overnieuw net zo lang tot je het wel begrepen hebt ! Ik heb net als bij "Wonen in de Filipijnen" ook hier geprobeerd om hier en daar een vrolijke noot toe te voegen aan het geheel omdat er toch al zo weinig gelachen word tegenwoordig.

Je zult hier dus positieve en negatieve dingen zien staan omdat de realiteit daar gewoon uit bestaat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Je kunt op de links van de verschillende onderwerpen klikken om er heen te gaan of gewoon de hele pagina scrollen.

. Misverstand Zoeken Dato Strand Bezoek
Support Juwelen Buitenlandse Weglopen Waarschuwing
Welkomscomitee Handel Gelukkig

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopMisverstand

Eerst van al wil ik even proberen om een misverstand uit de weg ruimen :

In het westen denken velen dat alle meisjes met een bruin kleurtje gemakkelijk met de benen open gaan. Er zullen misschien landen zijn waar dat ook zo is, maar dat geld dan niet voor een streng katholiek land als de Filipijnen. Hier is het vrij normaal dat degene die er mee trouwt ook de eerste is die er aan kan zitten, uitzonderingen bevestigen de regel ! Er is hier ook een gezegde dat luid :"Never been touched, never been kissed before !". Het schijnt hier ook nog te gebeuren dat als ze de eerste nacht geen maagd meer blijkt te zijn, ze door haar man teruggebracht word naar haar ouders. Het begint wel te veranderen door de invloed van de televisie en kinderen van filipina's die met buitenlanders getrouwd zijn en hier op vakantie komen.

Dat er overal ter wereld filipijnse meisjes voor prostituee werken is gewoon uit armoe en omdat ze zo gemakkelijk veel geld kunnen verdienen. Dat is ook de oorzaak dat velen denken dat alle meisjes hier hetzelfde zijn, het is beter om eerst de meisjes in b.v Nederland eens goed te bekijken voor commentaar op andere nationaliteiten te geven. Een heleboel nederlandse meisjes hebben voor ze 18 jaar zijn alle nationaliteiten al eens geproefd (waarbij overigens de regering er voor zorgt dankzij het toelatingsbeleid dat ze genoeg keuze hebben) of een poging daartoe ondernomen, het lijkt wel een soort van competitie onderling.

Ze liggen daar vaak al vanaf hun 13de of 14de met Jan en Mustafa (was vroeger Jan en Alleman, maar ik heb het in het kader van integratie en om niet te discrimineren aangepast) te rotzooien, maar ze zijn wel "fatsoenlijk" (????) omdat ze er geen geld voor vragen. Mochten ze bv fl 25 per beurt vragen, dan zouden vele meisjes op hun 18de al een nieuwe duitse auto met een ster (sluikreklame voor Mercedes) kontant kunnen betalen. Ik zou in elk geval geen nederlandse in mijn huis willen, de kans is te groot dat ze "aaaaaah lekker Mustafa" beginnen te kreunen als je bezig bent om voor nageslacht te zorgen ! Er zijn ook nog fatsoenlijke meisjes in Nederland, waarschijnlijk de meerderheid wel, maar ik durf geen percentage te noemen.

Hier in de Filipijnen was scheiden tot voor kort niet mogelijk en is abortus nog verboden zodat het soms illegaal gebeurt, maar aan dat laatste word gewerkt om het legaal te maken. De reden dat vele filipijnse meisjes een buitenlandse partner zoeken is
1*omdat vele filipijnse mannen geen verantwoordelijkheid hebben en alleen maar denken aan gokken en drank en sigaretten op tafel. Dat de kinderen door hun gegok, gerook en gezuip niet meer naar school kunnen en geen fatsoenlijk eten krijgen interesseert ze niet. Ook mishandeling is hier geen uitzondering. Vrij logisch dat hun dochters niet met zo iets getrouwd willen zijn en daarom een buitenlandse pen-pal zoeken. Overigens eindigen vele toch met een buitenlandse echtgenoot met dezelfde gewoontes die om die reden ook al gescheiden is.
2*omdat ze gek zijn op dollars en elke witte "americano" als schatrijk beschouwen.
3*omdat ze een ticket willen naar een "rijk" land en een buitenlandse pen-pal hun daar wel aan kan helpen.

Hoe je categorie 1 en 2+3 uit elkaar kunt houden staat hieronder te lezen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopZoeken

Als je op zoek bent naar een goed en trouw meisje hier in de Filipijnen en je weet hoe je ze kunt herkennen, is het geen probleem om een goed, trouw en knap meisje te vinden. Je moet enkel maar weten hoe je de goede en de slechte uit elkaar kunt houden. Er zijn ook veel goede meisjes die luie parasiterende familie hebben die de bankrekening van hun aanstaande buitenlandse familielid zo snel mogelijk willen plunderen. Het is uitkijken geblazen ! Ik zal enkele adviezen geven : Gedraag je gewoon en smijt niet met geld omdat je daar de verkeerde mee aantrekt. Als je een vrouw wil die gek op geld is, moet je hier niet naar toe komen, die zitten er in nederland genoeg. Als je daar zwaait met een machtiging om je bankrekening te plunderen, heb je kandidates genoeg !

De meeste filipijnse meisjes zijn van nature en vooral door hun kleur al knap en moeten niet eerst een half uur plamuur aanbrengen om er knap uit te zien. Daarom zie je hier ook weinig make-up, normaal enkel de materialistische meisjes (uitzonderingen daar gelaten !) die je beter kunt vermijden omdat die bijzonder duur in het onderhoud zijn, hoewel voor trouwpartijen en andere speciale gelegenheden wel eens uitzonderingen worden gemaakt. Ik moet wel even vermelden dat veel meisjes die hun pen-pal afhalen op het vliegveld vaak een beetje make-up gebruiken en (geleende) juwelen dragen om een goede eerste indruk te maken !

HIER HEB IK ENKELE TIPS GEPLAATST DIE JE GEBRUIKEN KUNT :

*Vooral geen haast hebben om een goed meisje te vinden !

*Heel goed beseffen dat je in een andere cultuur komt waar enorm ouderwetse (zedelijke) opvattingen over het gedrag van meisjes bestaan en zodoende je absoluut geen vergelijkingen kunt maken met nederland als ze hier hetzelfde gekleed gaan of zich (uiterlijk) hetzelfde gedragen !

*Over het algemeen zijn de filipijnse meisjes hier iets terughoudender dan in westerse landen. Komt omdat er vele buitenlanders hier een filipijnse vrouw denken te kunnen "kopen" door met geld te smijten en zich voordoen als heel fatsoenlijk, maar in werkelijkheid niet meer dan onbeschofte alcoholisten zijn die hun vrouw continu geestelijk en/of lichamelijk mishandelen wat pas blijkt zodra ze getrouwd zijn. Zoveel voorbeelden daar van ! Te begrijpen dus dat fatsoenlijke meisjes (en hun familie ook) terughoudend zijn en eerst de kat uit de boom kijken. Degene met dollartekens in hun ogen komen vanzelf wel naar je toe of zijn heel makkelijk en gewillig als je ze benaderd.

*Als je geen pen-pal hebt hier of die bevalt niet om 1 of andere reden en je gaat gewoon hier op zoek naar een fatsoenlijk meisje, hier even het volgende :
Eerst kijken of degene die je benaderd toch per ongeluk niet hetzelfde gereedschap tussen de benen heeft als jezelf. Er lopen hier namelijk ook homo's/straffetieten rond die als meid verkleed gaan compleet met opgevulde bh en jurk en zelfs geimplanteerde siliconentieten etc. Zijn wel te herkennen van korte afstand, van veraf is moeilijker. De laatste mode bij vrolijke jongens is een zonnebril in het haar gestoken net als franse meiden doen en een meestal zwart/witte halsketting. En niet te vergeten die glimlach van oor tot oor natuurlijk !

*De meisjes met grote oorringen e.d en dure/sexy kleding en make-up kun je beter links laten liggen vanwege het hoge risico dat ze supermaterialistisch zijn, ook al zien ze er lekker uit ! Er begint nu in sommige gezinnen al verandering te komen en mogen de meisjes ook al make-up gebruiken en wat meer onthullende kleding dragen van hun ouders, maar over het algemeen toch niet.

*Er lopen ook van zulke meisjes met juwelen en dure/sexy kleding rond die continu op een zaktelefoon lopen te kijken, dat zijn in bijna alle gevallen verwende materialistische dames waar je dus beter je tijd niet aan kunt verspillen vanwege het hoge risico dat ze supermaterialistisch zijn en dus veel te duur in het onderhoud !

*Je kunt om meer succes te hebben beter zoeken onder de meisjes die zich eenvoudig gedragen en kleden in een spijkerbroek/korte broek en t-shirt e.d. en vooral zonder make-up en daarna hun karakter eens bestuderen om een goede kans te maken dat je vind wat je zoekt.

*Ga niet zoeken in een bar, degene die je daar tegenkomt zijn enkel maar op dollars en een ticket uit. Goeie conservatieve meisjes gaan (mogen van hun ouders die hier nog steeds de baas zijn)hier niet binnen in een bar net als in nederland ! Daar is normaal geen geld voor ook gezien de prijzen in de bars waar de buitenlanders veel komen.

* Als je een meisje vind dat ontzettend snel met de benen open gaat, geniet er van (geen regenjas vergeten !)en dumpen, als je tenminste een goed en trouw meisje zoekt omdat je zeer waarschijnlijk iets te pakken hebt wat enkel op dollars en een ticket uit is. Je kunt me beter geloven als ik je zeg dat die enkel maar op geld en dollars uit zijn ! Als je zoiets naar nederland haalt kun je beter ook meteen als je trouwt je scheidingspapieren aanvragen. Of ze wacht tot ze een nederlands paspoort heeft eer ze wegloopt, dat kan ook. Degene die je zoekt zijn conservatief en doen hun benen pas open als ze getrouwd zijn of vlak er voor (proefritje met verplichte aankoop !) als de trouwerij geregeld is, niet zodra je ze tegenkomt ! Die moet je dus zogezegd zelf nog inrijden.

*Een normale conservatieve familie die niet op dollars uit zijn kijken eerst goed de kat uit de boom eer ze toestemming geven aan hun dochter om met haar pen-pal te mogen trouwen. Een kandidaat die met geld smijt en grote verhalen vertelt over zijn rijkdom en enorme salaris e.d en/of arrogant is en neerkijkt op filipino's omdat die allemaal arm zijn zal in zo'n familie NOOIT binnenkomen omdat de dochter gewoonweg geen toestemming krijgt om er mee te trouwen en haar leeftijd maakt daar niet bij uit, het merendeel luistert nog naar hun ouders ! Als een buitenlander die zulk gedrag vertoond zonder meer geaccepteerd word, betekent het enkel maar dat de hele familie op dollars uit is.

*Denk niet dat als je een conservatief meisje tegenkomt hier, ze overal wanneer jij wilt alleen met jou naar toe mag van haar ouders. Normaal moet er dan een "chaperonne" mee om de goede naam van de familie te behouden. Dat begint ook wel te veranderen, maar sta er niet van te kijken.

*Als je een meisje thuis bij haar ouders bezoekt (in welke buurt ze ook woont !) en haar familie zit te drinken, roken en/of gokken ipv te gaan werken is de kans dat ze jou als melkkoe zien bijzonder groot, oppassen dus ! Het betekent niet dat het meisje niet deugt, enkel dat je goed moet oppassen en eerst goed moet nadenken wat je doet en heel goed moet opletten wat hun gedrag en houding is tegenover jouw en je portemonnee. Deze waarschuwing geld niet enkel voor buitenlanders hier, mijn jongste zwager die civil engineer is kwam zo een alleraardigst en knap meisje tegen die ook civil engineer is. Hij kreeg een uitnodiging voor een feest bij haar thuis en zag daar niks anders dan drank, sigaretten, gokken en grote smoelen en dat was dan ook de laatste aandacht die hij aan dat meisje besteed heeft. Hij zag het niet zitten om de rest van zijn leven als melkkoe te gaan fungeren voor zo'n familie.

*Er zijn ook ouders die een grote en dure trouwerij eisen, dat betekent dat ze jou als schatrijk zien en je zo ook willen presenteren tegenover anderen en ook dat ze in de toekomst nog veel meer voor je in petto hebben ! Of je zo'n duur trouwfeest geeft moet je helemaal zelf weten, ik kan enkel maar zeggen dat ouders die enkel een goede echtgenoot voor hun dochter wensen dat helemaal niet belangrijk vinden.
Ik ken hier ook een stel dat elke maand een flinke support eiste van hun toekomstige schoonzoon en omdat hij het meisje wel mocht heeft hij dat ook beloofd zodat hij er mee kon trouwen. Hij heeft nooit 1 cent gestuurd, dat is ook een mogelijkheid. Dit valt dan onder het gezegde : Wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op zijn neus.
Ook was er een stel die tevens een video opname eisten bij de enorme dure trouwerij die ze al afgedongen hadden bij de toekomstige echtgenoot. Het feit wil dat ze nog geen videorecorder hadden om het af te spelen wat automatisch de volgende eis was toen hij zijn rijbewijs voor hun dochter in bezit had.

Ik zal hier ook nog een voorval plaatsen wat een bekende van ons overkwam : zijn buurmeisje kreeg bezoek van haar pen-pal die al rond de 70 jaar oud was en hij maakte de volgende opmerking tegen haar " He, je pen-pal is al bijna 70 jaar oud !", waarop ze antwoordde :"Ja, maar de dollar staat P50 op dit ogenblik !". Daar zal ik verder geen commentaar op geven. Mijn vrouw is zulke situaties al gewend als we naar de immigratie gaan waar vaak oude amerikanen met hun nieuwe zeer jonge aanwinst verschijnen.

Ik wil hier even vermelden dat ik op deze tips om een goed en trouw filipijns meisje te vinden die ik hier geplaatst heb, nu al diverse opmerkingen/reacties gemaild gekregen heb van personen die ook met een filipina getrouwd zijn en de cultuur hier ook al redelijk goed kennen omdat ze hier geregeld op vakantie komen. Het komt eigenlijk bij elke reactie die ik krijg op hetzelfde neer en ik zal het hier plaatsen zoals het door 1 persoon duidelijk omschreven werd :
" Degene die jouw tips gelezen heeft en op zoek gaat naar een goed filipijns meisje, en dan nog iets verkeerds met dollartekens in haar ogen naar nederland haalt, moet wel een hele grote sufferd zijn omdat werkelijk alles er in vermeld staat wat je zou kunnen vermelden ! Een knap stukje werk !"

Kijk, nu begin ik dus helemaal naast mijn schoenen te lopen !!!

 

Even serieus nu : Het getuigt er enkel van dat het gewoon klopt wat ik hier uit eigen ervaring en observatie hier vrij snel in elkaar gezet heb en intussen al eens aangepast heb en mocht je op zoek gaan naar een tropische verrassing in een bruin filipijns velletje, je het beter kunt uitprinten en mee kunt nemen tijdens je zoektocht. Succes ermee !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopDato

Dat betekent in visaya "rijk" en zo bekijken velen hier alle buitenlanders. Omdat buitenlanders hier meer kunnen kopen met hun euro's en dollars etc smijten sommige met hun geld hier en acteren ook inderdaad of ze schatrijk zijn. Dat het geld waar ze mee smijten meestal bij de bank geleend is vertellen ze er enkel niet bij. Er zijn zo al veel meisjes hier die zuiver op geld uit waren in zulke "acteurs" getrapt. Ik kan daar een goed voorbeeld van geven van iemand die ik ken. Die liep hier enkel nog maar te praten dat hij een prachtig huis had en enorm veel geld verdiende in Nederland, hij zwaaide nog niet eens ermee, zijn filipijnse meisje dacht dat ze een enorme grote vis aan de haak geslagen had. Ze kwam later achteraan naar Nederland en daar bleek dus(zoals we van hem hoorden) dat hij in 1998 voor fl 2000 per maand werkte en zijn budget voor boodschappen voor 2 personen was fl 70 tot fl 75 per week. Meestal aten ze enkel soep s'avonds.

Het is eens gebeurt dat zijn vrouw in een winkelcentrum een hamburger en milkshake bestelde en toen hij het even later hoorde ging hij het meteen afbestellen en zijn vrouw kreeg te horen : "Dat is enkel voor rijke mensen !". Als ik dat hier vertel moet iedereen er om lachen omdat dat zelfs hier gewoon is. We kwamen ze eens tegen in de winkel en toen ze onze volle winkelkar zag, zei ze het volgende tegen mijn vrouw :"Ahh, je koopt voor een hele maand tegelijk je boodschappen !". Daarop zei mijn vrouw dat het voor 1 week was en de reactie daarop was :"Húúúúúú, eten jullie dat allemaal in 1 week op ???". Zelf gingen ze met een bodembedekje in hun winkelkar afrekenen aan de kassa. Hier in de Filipijnen een hele dag aan het strand zonder 1 snack te mogen kopen van haar man (kost maar liefst iets van FL 1 voor 2 personen !!!) was ook normaal vertelde ze zelf. Het was wel de hele dag "Honeýýýýýý" tegen elkaar, enkel hadden ze geen "Moneýýýýýý".

Een verre familie van mijn vrouw die ook in Nederland woont kwam zo eens op vakantie hier met haar echtgenoot en het geld kon niet op, continu feest. Afgeladen met Wehkamp juwelen liep ze hier te pronken en probeerde ze iedereen de ogen uit te steken waardoor velen inderdaad dachten dat ze met een miljonair getrouwd was. Er stond een duur huis te koop en gewapend met een videocamera gingen ze er een kijkje nemen en "moesten er nog eens over nadenken". Als je dan bedenkt dat ze nog geen geld hadden om in Nederland een fatsoenlijk hondehok te kunnen kopen, moet ik lachen om zulk gedrag. Ze huurden o.a een keer 2 jeepneys om met bekenden naar een beachresort te gaan en ze betaalden alles. Ze stond zelfs geld uit te delen aan familie.

Haar echtgenoot had een prima baan en verdiende enorm veel geld. In Nederland vertelde ze tegen mijn vrouw dat ze al het geld voor die vakantie bij de bank geleend had en ze er 2 jaar over gedaan hadden om het terug te betalen. Haar man verdiende in 1998 ongeveer fl 2200 per maand met 3 kinderen en woonde in 1 van de goedkoopste(fl 800) huurflats in de stad aan de buren te zien en nog een kleine auto met 3 banken ook. Enorm rijk dus ! Ze stuurden wel foto's naar haar familie waarbij ze poseerde bij een grote auto voor een grote bungalow met een fraaie muur met sierhek er om heen die van hun was volgens haar. Toen wij ze hier vertelden hoe ze daar leefden, stonden de mensen hier raar te kijken. Ze zijn daar zo rijk dat ze de laatste 10 jaar niet meer op vakantie konden komen naar haar familie in de Filipijnen terwijl ze wel elk jaar zeiden dat ze weer kwamen.

Ik heb hier nog een redelijk groot pas geheel gerenoveerd huis te koop staan en er kwam een reactie op van een vrouw wiens schoonzoon (europeaan)en dochter hier op vakantie waren en op zoek waren naar onroerend goed als investering. Ze wilden eigenlijk 4 hectare grond kopen in Cebu en daar appartementen op laten bouwen en verhuren. Dat is dan enkel voor de grond al bijna FL 8 miljoen ! Omdat ze dat niet konden vinden waren ze op zoek naar bestaand onroerend goed. Wij dus eerst ondanks dat ik er mijn zeer sterke twijfels al over had eerst dat huis schoongemaakt en daarna die persoon volgens afspraak opgezocht. Ze moesten net ineens "ergens anders heen", dus zouden de volgende dag wel opbellen om dat huis te bezichtigen.

Daarna een gesprekje tussen mijn vrouw en die filipina waarna de vraag volgde wat voor zaak we hier hadden. Mijn vrouw zegt dus :"Geen zaak !". Daarna automatisch de volgende vraag er achteraan :"Waar koop je jullie eten dan van ?". Toen wisten we dus meteen genoeg : geen nagel om aan hun kont te krauwen en een auto, tv, video etc. etc. etc. op afbetaling en ook de volgende dag geen telefoon om ons huis te bekijken waarschijnlijk. Dat laatste klopte inderdaad.

Het geld om de vakantie te betalen zal zeer waarschijnlijk ook van de bank komen. Zulke dingen kun je hier verwachten van vele buitenlanders die met een filipina getrouwd zijn en zich als miljonair voordoen. Ik moet altijd lachen om zulke gevallen!
Er is in Nederland ook nog een spreekwoord gewijd aan zulke nep-miljonairs : "Klagers geen nood, boffers geen brood !".

Ik kan zo nog vele voorbeelden geven omdat ik hier het ene na het andere geval hoor waarbij de waarheid over zulke hun "rijkdom" voor de dag komt, maar laat het hier bij en moet gewoon lachen om zulke personen die zich hier als (nep) miljonair voordoen. Het favoriete speelgoed waar zulke hier indruk mee willen maken is een videocamera die ze bij wijze van spreken nog mee naar de W.C nemen om te filmen. Overal lopen ze de meest onzinnige en gewone dingen te filmen en het werkt !! Ze laten inderdaad overal bij de filipijnse bevolking een indruk achter dat ze schatrijk zijn omdat een videocamera hier nog super de luxe is. Ik kan me goed voorstellen dat iemand die er zijn hobby van gemaakt heeft of later nog eens terug wil kijken naar bepaalde evenementen en uitstapjes en ook gewone dingen tijdens zijn vakantie loopt te filmen, maar bij deze figuren valt het gewoon op dat het enkel is om indruk te maken, zodra ze anderen zien word de camera gestart. Ook lopen showen met juwelen wat dacht ik wel het stomste is wat je kunt doen in een land met veel kleine criminaliteit is normaal gedrag bij zulke acteurs.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopStrand

Terwijl in Europa de meisjes bijna (of helemaal) naakt aan het strand liggen, gaan de meisjes in de Filipijnen in een t-shirt (met b.h om geen tepels te kunnen zien) en korte broek naar het strand. Er zijn er die een badpak dragen, maar een bikini gaat echt te ver hier. Degene die zo verschijnen worden hier als lichtzinnig beschouwd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopBezoek

Het is hier ook gebruikelijk dat het meisje niet op bezoek gaat bij haar vriend zolang er geen verjaardagsfeest of een andere speciale gelegenheid is, dat word hier beschouwd als onfatsoenlijk en min of meer lichtzinnig. De stier moet hier naar de koe gaan en niet andersom ! Moeilijk voor te stellen zoiets als je in het vrije westen waar alles toegestaan is woont. Er begint ook al verandering in te komen en laten sommige ouders zulk gedrag van hun dochter al toe, maar de echte conservatieve ouders nog niet ! Als ze al een klasgenoot hebben die ze graag mogen, moeten ze dan met een omweg gewoon een heel groepje klasgenoten uitnodigen bij hun thuis wat normaal af en toe wel toegestaan is door hun ouders.

Wat voor westerlingen zeer waarschijnlijk ongelooflijk zal klinken in het jaar 2001 is dat de conservatieve ouders hier die het beste met hun dochters voor hebben ze gewoon VERBIEDEN om een vriend er op na te houden zolang ze nog naar school/universiteit gaan en pas toestemming geven daarvoor als ze klaar zijn met leren. Meestal onder bedreiging dat als ze het wel doen er geen school/universiteit meer betaalt word voor ze. Dit alles dan omdat men er hier nog vanuit gaat dat liefde en leren niet samen gaat. Volgens nederlandse(westerse) normen zouden de meisjes daar dan om lachen en gewoon doen wat ze zelf willen, hier luisteren ze gewoon naar hun ouders en gaan direct van school/universiteit naar huis, al zijn ze al 22 jaar en blijven zodoende onaangeraakt ! Zoveel respect/ontzag hebben ze hier nog voor hun ouders. Ook daar begint al een beetje verandering in te komen, maar dit geld toch nog voor het overgrote deel van de bevolking.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopSupport

Er zijn ook meisjes die met een buitenlander getrouwd zijn en hier bijzonder luie familie hebben die enkel maar op "support" wachten van hun "rijke" dochter en niet meer werken. Als zulke luie familie niet genoeg "support" ontvangt, gaan ze tot andere maatregelen over. Dan kan het bijvoorbeeld gebeuren dat hun "rijke" dochter een telefoontje krijgt zodra er een tyfoon in de buurt geweest is met de mededeling dat het dak er af gewaaid is en ze dringend geld nodig hebben voor een nieuw dak. Uit medelijden sturen de echtgenoot en de "rijke" dochter dan geld op en als ze dan later hier op vakantie komen ligt nog altijd hetzelfde dak als voorheen er op. Ik ken er enkele die er ook in getrapt zijn.

Ik zet hier nog iets bij omdat het niet compleet is. Het is niet enkel een leugen over een tyfoon die ze gebruiken. Zulke hun fantasie is oneindig en ze letten er echt niet op of zo'n meid zich de hele dag zorgen loopt te maken in een ander land. Leugens dat de vader van de meid een hartaanval gehad heeft en in het ziekenhuis ligt en ze veel geld nodig hebben voor de dokter en medicijnen etc deinzen ze niet voor terug. DOLLARS is het enige wat telt voor ze ! (Tip : Een telefoontje naar het ziekenhuis waar ze zeggen dat hij ligt is snel en spaart geld uit als ze liegen !)

Wat enorm goed werkt om snel geld los te krijgen is een telefoontje dat er een kind in de familie ernstig ziek is en men bedrag XXX nodig heeft voor ziekenhuis en dokters en medicijnen, gezien het feit dat de meesten dan meteen een brok in de keel schiet twijfelen ze geen seconde en maken meteen geld over, lenen er nog voor zelfs omdat ze de dood van een kind niet op hun geweten willen hebben. Dat het ook gebruikt kan worden als leugen denkt men niet bij na op zo'n moment. Controle is wel nodig.

Hun fantasie is echt eindeloos en ze zijn overal toe in staat. Dus het beste is om zulke nooit te geloven als je ze al eens betrapt hebt op een leugen omdat ze zichzelf ongeloofwaardig maken met continu leugens te vertellen. Gewoon duidelijk maken dat ze zelf ook 2 handen en 2 voeten hebben en zelf maar voor hun geld moeten zorgen.

Ik heb nog nooit "support" opgestuurd omdat mijn schoonfamilie niet te lui is om te werken. Zouden ze dat wel geweest zijn, dan hadden ze veel pech gehad omdat er al genoeg uit mijn loonzakje vraten in nederland. Het enige wat ik betaald heb is een flink gedeelte van de universiteit voor mijn jongste zwager die met een gemiddelde van 9.5 thuis kwam en nu afgestudeerd is als Civil Engineer. Ik zou het nl zonde vinden dat hij met zo'n stel hersens op straat zou gaan moeten werken. Ik weet nl zelf maar al te goed wat het is om vanaf je 15de jaar het zweet op je rug te werken ! Van dat geld wat ik betaald heb voor de universiteit is geen peso naar de Tanduay of San Miguel brouwerij gegaan wat hier normaal bij de meesten die iets opsturen wel het geval is. We hebben ook eens een telefoontje gehad dat mijn vrouw een gedeelte van de opbrengst van verkoop van een erfgoed kon krijgen, wat we na overlegd te hebben geweigerd hebben omdat haar ouders het beter zelf konden gebruiken. Ik vermoed dat ik de enige buitenlander ben die met een filipina getrouwd is en waar het geld bijna de andere kant op ging.

Er zijn ook vele materialistische ouders hier die eisen dat de buitenlander een enorm uitgebreid en duur huwelijksfeest geeft hier in de filipijnen als hij wil trouwen met hun dochter. Zo was er hier een meid die al een tijdje een amerikaanse pen-pal had die schreef dat hij langs wilde komen en met haar wilde trouwen als ze elkaar tenminste mochten. Op advies/in opdracht van de moeder heeft die meid een brief terug geschreven dat hij enkel de dochter kon trouwen als hij hier een trouwfeest gaf ter waarde van P200.000. Ik vermoed dat ze ook nieuwe meubels nodig had. Waarschijnlijk kon ze niet begrijpen dat ze daarna nooit meer een brief van hem ontvangen heeft. Het commentaar van de moeder zal waarschijnlijk wel geweest zijn :"Die is gierig als hij dat niet wil betalen !".

Om aan te tonen hoe ver sommige families kunnen gaan om hun dochters met buitenlanders te laten trouwen zodat ze "support" kunnen sturen als ze bij hun "rijke" buitenlandse echtgenoot wonen, volgt nu het volgende waargebeurde verhaal over een familie "Flodder" waar ik al meerdere voorvallen van verwerkt heb op deze pagina.

De oudste dochter moest met een buitenlander (dollars) trouwen zodat de hele familie kon stoppen met werken zodra ze support stuurde. Ze had niet dezelfde conservatieve gedachten als de meeste filipina's en deed haar benen vrij snel open voor elke gegadigde (noemen ze een "softnose" hier !) filipijn. Toen ze in verwachting bleek te zijn, was het al dusdanig lang onderweg dat een illegale abortus niet meer kon. Als oplossing heeft de moeder net zo lang tegen haar zwangere buik getrapt tot ze een miskraam had. De hele buurt was er getuige van en kon er van meegenieten. Je moet toch iets er voor over hebben om met een buitenlandse miljonair te kunnen trouwen ! Als 1 van de dochters een pen-pal had die om een naaktfoto vroeg, stemden ze daar allemaal mee in. Een normale conservatieve filipina laat geen stukje vlees te veel zien door haar kleding.

Later is dat dan gelukt om met een oude amerikaan te trouwen waarna de dochter elke maand $500 stuurde voor "support" waar flink mee gefeest werd en de buren mee uitgelachen werden door er mee te zwaaien, werken deden ze helemaal niet meer en de kinderen moesten ook niet meer naar school, er kwam genoeg support uit Amerika. Elke keer als de dollars op waren gingen ze bij diezelfde buren die ze eerst uitlachten omdat die arm waren en zij met dollars stonden te zwaaien, om vreten gaan schooien wat ze nog gaven ook ! Toen de dochter foto's opstuurde van haar blauwe rug die geregeld met een hamer bewerkt werd door haar oudere echtgenoot (reden onbekend, misschien haar softnose ?), was het commentaar van de moeder :"That's life !".

De 2de dochter had 2 pen-pals, een amerikaan en een nederlander. De dochter wilde liever die amerikaan, maar de moeder eiste dat ze met die nederlander trouwde omdat dat een betere kandidaat was, die stuurde elke keer enkele honderden guldens of zelfs enkele malen FL 1000 op in zijn brief. Vandaar ! Toen die later in nederland woonde kreeg ze af en toe een telefoontje met de opdracht om FL 500 support op te sturen omdat er geen geld meer was om te feesten. Ze was zelfs zo gestoord dat ze daar geld ging lenen bij de bank om op te sturen naar haar luie familie. De oudste dochter was inmiddels gescheiden van haar amerikaanse echtgenoot die enkel toestemde met een scheiding als de familie 1 van de jongste dochters met hem liet trouwen zodra ze 18 was zodat hij die ook kon mishandelen. Daar gingen ze vanzelfsprekend direkt mee akkoord, hoe kun je dat nu weigeren, de support zou gewoon doorgaan als ze toestemden !

Ook werd die jongere dochter door enkelen vastgehouden zodat de moeder schaamhaar kon afknippen en opsturen in een envelop, daar had hun "weldoener" om gevraagd. (vragen amerikanen wel meer om aan hun filipijnse pen-pals) Later is de moeder naar Amerika gegaan om haar overgebleven 3 jonge dochters daar ook heen te halen ivm met gezinshereniging zodra ze een amerikaans paspoort had. Die hebben inmiddels hier in Cebu door hun softnose al 1 of meer kinderen en ongetrouwd wat hier nog als een schande word beschouwd. Gaat dus waarschijnlijk niet meer lukken om ook aan een "miljonair" te koppelen.

De 3de dochter die hier een hobby had die naar een grieks eiland genoemd is samen met haar eigen nicht, is inmiddels ook met een nederlandse "miljonair" getrouwd. Wat ik me wel afvraag is waarom de miljonair echtgenoten van deze Flodder dochters zoals zovele buitenlanders die met een filipina getrouwd zijn toch naar de bank moeten gaan om een lening om op vakantie te kunnen gaan naar de Filipijnen. Dat steken ze niet onder stoelen of banken dat de vakantie van geleend geld word betaald, wel vreemd voor een miljonair, misschien belastingtechnisch voordelig ????? Gelukkig is zo'n familie "Flodder" hier een zeldzaamheid, maar het is en blijft oppassen !

Nog een voorbeeld van zo'n familie met een buitenlandse schoonzoon die zelf niet "zo gemotiveerd waren" om hun handen te laten wapperen. Een buitenlander die met een filipina getrouwd is en die een flink inkomen had en graag wou bijdragen om het huis van zijn schoonouders dat in ontzettend slechte staat verkeerde op te laten knappen, stuurde elke maand $500 op voor die reden wat hij ook duidelijk had vermeld dat het daar voor was. Na een paar jaar komt hij op vakantie hier en het huis is nog steeds in dezelfde slechte staat. Al het geld was dus gewoon opgezopen, opgerookt en vergokt ! Hij vraagt aan zijn schoonvader of hij nog steeds bij dezelfde fabriek werkt als de laatste keer dat hij hier was.
Het antwoord was : "nee".
Waar werk je dan nu ?
Antwoord :"Ik werk niet meer, is niet meer nodig omdat jij elke maand geld stuurt ! Waarom moet ik dan nog gaan werken ? ".
Antwoord van de schoonzoon :"Dan zou ik maar snel werk gaan zoeken, want vanaf nu komt er geen peso meer deze kant op van mij !"
Vanaf dat ogenblik was hij binnen de schoonfamilie niet zo populair meer, hoe zou dat nu toch komen ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopJuwelen

Uit observatie durf ik gerust te zeggen dat BIJNA alle filipijnse meisjes in het buitenland wonend en die daar afgeladen met Wehkamp juwelen lopen te showen (vooral op filipijnse feesten daar) , afkomstig zijn uit de filipijnse sloppenwijken en praten of ze hier uit de high society komen. Maakt verder niks uit waar iemand vandaan komt, maar acteren of ze hier schatrijk waren is gewoon liegen. (Die term "Wehkamp juwelen" werd me gemaild door iemand en elke keer als ik het lees moet ik me rot lachen omdat die omschrijving gewoon precies klopt, goedkoop en op afbetaling.) Degene die hier uit een gewone hardwerkende familie komen, gedragen zich daar normaal eenvoudig omdat ze zelf ook weten dat iedereen moet werken om te kunnen eten. Een juweeltje is geen vorm van rijkdom om mee te lopen showen voor ze omdat ze dat hier ook al hebben.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopBuitenlandse

Er zijn in Nederland ook vele mannen die op het werk direct commentaar hebben als ze horen dat iemand met een buitenlands meisje getrouwd is. Dan vliegt het volgende commentaar er direkt uit : "Pas maar op dat ze er niet met je geld vandoor gaat !". Ik heb zulk commentaar nooit gekregen, maar wil toch even het volgende zeggen tegen zulke simpele figuren die alles over 1 kam scheren. :"Pas zelf maar op dat je vette zeug er niet met je geld en een asielzoeker vandoor gaat !". Dat zal ook de eerste keer niet zijn dat zoiets gebeurt !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopWeglopen

Het komt wel eens voor dat filipina's die getrouwd zijn met buitenlanders ineens weglopen bij hun echtgenoot en ik heb enkele oorzaken daarvan die ik zelf heb kunnen waarnemen hieronder gezet :

* De buitenlander heeft een verkeerde uitgezocht die materialistisch is en enkel maar op geld en een ticket uit was.

*(Dit is volgens mij de meest voorkomende reden dat ze weglopen) De buitenlander is eerst getrouwd geweest met een dominerende en veeleisende echtgenote van zijn eigen nationaliteit waarbij hij al die jaren onder de plak heeft gezeten en nu hij er eindelijk vanaf is wil hij een filipina omdat hij denkt dat die alles accepteren van hun echtgenoot om maar weg te kunnen zijn uit de Filipijnen. Vervolgens word dat meisje als slaaf behandelt en alle dagen uitgekafferd omdat meneer deze keer de teugels in handen wil houden. Over lichamelijke mishandeling praat ik nog niet eens. Nu zijn er inderdaad van die meisjes die dat accepteren, maar de meeste zijn slimmer en willen als mens behandelt worden. Zodra het ze dan teveel word gaan ze er van door waar ze groot gelijk in hebben.

Ze worden wel door de gemeenschap er op aangekeken omdat ze "misbruik" van hun echtgenoot gemaakt zouden hebben om binnen te komen in het land. Deze visie word dan weer veroorzaakt door de eerste categorie die hierboven staat. Wat er werkelijk zich heeft afgespeeld binnenshuis en hoe het meisje continu vernederd werd weten de buitenstaanders niet.
Als zulke personen die denken dat zo'n Filipijns meisje alles maar heeft te accepteren voor held willen spelen, moeten ze eerst eens proberen om er eentje van hun eigen nationaliteit af te richten.

Een bijkomstigheid bij zulke "helden" is vaak jaloezie. Ik ken zo ook enkele filipijnse meisjes die al vrij snel gescheiden waren enkel maar omdat hun buitenlandse echtgenoot stinkend jaloers was zodra er nog maar iemand met zijn vrouw praatte. Binnenshuis kregen ze dan de volle laag van hun echtgenoot. Ik ken zelfs 1 geval waarbij de filipina in hetzelfde bedrijf werkte als haar echtgenoot. Ze was daar werkzaam achter de balie en elke keer als ze een klant te woord stond was dat al aanleiding voor een fikse scheldpartij s'avonds. Binnen een jaar was ze dan ook gescheiden er van. De reden van zulke jaloezie is vermoed ik dat die echtgenoten denken dat hun filipijnse vrouw net zo makkelijk met de benen open gaat voor een ander terwijl ze getrouwd is, als sommige dames van hun eigen nationaliteit. Dat is dus normaal niet zo. Ook het feit dat de filipijnse meisjes veel vriendelijker zijn dan sommige dominerende dames met hun sagereinige en superieure gedrag van zijn eigen nationaliteit kan een rol spelen.

* De buitenlander heeft wel een goeie uitgezocht, maar ze word door een andere filipina tegen haar man opgejut. Ik wil even adviseren om de"WAARSCHUWING" die hieronder staat te lezen.

Door deze gevallen word er een verkeerde algemene indruk gewekt dat het merendeel weg zou lopen van hun echtgenoot. Ik weet zeker dat het merendeel van de filipijnse meisjes trouw zijn aan hun echtgenoot, maar zulke vallen enkel niet op omdat daar niet over geroddelt kan worden. Ook heb ik meegemaakt dat ik in gesprek was met een collega-chauffeur en die gaf dan een voorbeeld van een ander buitenlands meisje die niet genoeg had aan 1 man en er op den duur vandoor ging. In eerste instantie gaf hij er ook de filipijnse nationaliteit aan, maar na een vraag van mij kon het ook een Thaise of iets anders zijn. Op zo'n manier kan iedereen voorbeelden gaan verzinnen ! De Filipijnen is hier in Azie een uitzondering omdat ze hier streng katholiek zijn en vergeleken met b.v Nederland nog enorm ouderwetse normen en waarden hebben. Zie eerder op deze page en ook :"Wonen in de Filipijnen."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopWaarschuwing

Ik wil ook even een waarschuwing hier plaatsen voor iedereen die een filipijns meisje naar Nederland haalt. Als je een andere filipina tegenkomt in de winkel of waar dan ook, LATEN LOPEN EN NIET TEGEN PRATEN !!!!! Er is namelijk veel jaloezie onderling tussen de filipijnse meisjes (afkomstig van degene die met eerdergenoemde nepmiljonairs getrouwd zijn/waren) in het buitenland , vooral op filipijnse feesten (kun je beter wegblijven !)daar showen en liegen ze tegen elkaar op en sommige doen niks anders dan filipina's opjutten tegen haar man en ruzie stoken. In Zeeuws-vlaanderen ken ik er zo 2 waarvan de eerste leugens begon te vertellen over iedereen (inclusief ons) achter hun rug en die is dus duidelijk door ons verteld dat ze niet meer moest bellen(is bij meerdere die stront voor dank kregen buitengegooid en op het werk is ze ook op staande voet ontslagen op verzoek van haar filipijnse collega's omdat ze iedereen tegen elkaar opjutte en leugens over anderen vertelde !)en eerst naar zichzelf en haar armoedige situatie moest kijken vooraleer commentaar op anderen te geven. (zie onder "DATO" bij de hamburger en milkshake)

Ze dacht zelfs nog dat ze populair was bij de andere filipina's vanwege haar geroddel.
We kwamen ze eens tegen in de supermarkt en ze wou een zak voorgebakken friet van FL 0.99 in de winkelkar gooien toen ze het volgende commentaar kreeg van haar miljonair echtgenoot :"Put back Honeyyyyy, that is not necessary Honeyyyyyy !". Ze keek hem vervolgens verontwaardigd aan en legde het terug in de diepvrieskist.
Toen ze de eeuwigdurende hongerwinter daar eens beu was en ze haar miljonair echtgenoot in de steek wou laten, vroeg ze aan alle filipijnse ex-collega's of ze bij hun in huis kon komen wonen. Dat ze overal nul op rekest kreeg omdat niemand zo'n stuk vergif in huis kan gebruiken begreep ze niet. Ze werd overal doorverwezen naar de woningbouw.

De zogenaamde druppel die bij ons de emmer deed overlopen en waaruit overduidelijk blijkt wat voor een enorm stuk vergif het is, is het volgende : Ze ging naar school om nederlands te leren(mijn vrouw is daar maar 1 dag geweest omdat ze niet mocht weten en ook niet werd uitgelegd ondanks haar herhaalde verzoek wat hetgene wat ze daar geleerd werd betekende) en kreeg elke dag van haar "miljonair " echtgenoot 1 of 2 gulden mee om koffie te kopen op school. Ze deed dat niet en stopte die guldens elke dag thuis in een potje weg. Haar enorm rijke echtgenoot vond dat toevallig en nam het meteen in beslag. Nu gingen ze op vakantie naar Cebu en mijn zwager wist waar haar ouders woonden en ging erheen (op eigen initiatief) met mijn schoonmoeder die toch wel een beetje nieuwsgierig was waar haar dochter woonde en hoe het haar verging. Het hele verhaal van die guldens die haar man in beslag nam, schoof ze vervolgens af op mijn vrouw en nog veel meer van zulke armoedige dingen die haar zelf overkomen waren en ook nog een hoop wat ze zelf er bij verzon. Mijn schoonmoeder dacht dat haar dochter in een soort van concentratiekamp terecht gekomen was en heeft er een hele week niet van kunnen slapen.

Toen heeft ze uiteindelijk de telefoon gepakt en gebeld naar mij thuis waarna ze te horen kreeg van haar dochter hoe het werkelijk in elkaar zat. Misschien te begrijpen dat mijn vrouw na deze ervaring met dat stuk vergif ook nooit meer tegen een filipina die ze tegen kwam gepraat heeft !

Ik vermeld hier even bij dat het helemaal niet mijn gewoonte is om negatief over iemand te praten achter zijn rug als er geen hele goede reden voor is, en ik dacht dat dit er wel 1 was ! Dit is tevens ook als waarschuwing voor anderen bedoeld om aan te tonen hoever sommige filipina gaan met hun opruien en leugens vertellen! Zelf doen deze 2 continu niks anders, alleen vertellen zij leugens en ik niet ! Belt ze naar nr 1, dan begint ze over nr 2 leugens te vertellen en vervolgens belt ze dan naar nr 2 om over nr 1 leugens te vertellen. Aardige bezigheid ! Daar geniet ze op de een of andere manier van.

De 2 de probeerde de eerste keer dat ze belde mijn vrouw al op te ruien tegen mij waarbij de hoorn als antwoord neergegooid werd (is er overigens wel al in geslaagd om stelletjes uit elkaar te drijven). Vervolgens kwam ze nog eens onaangekondigt aan ons hek toen ik overdag niet thuis was met een busje vol met een stuk of 10-12 filipino's/filipina's er in en die wilde ze even mee naar binnen nemen om mijn vrouw op te ruien tegen mij. Hek werd niet opengedaan en ze kon onverrichterzake vertrekken en heeft ook nooit geen contact meer opgenomen. Sindsdien liet mijn vrouw alle filipina's op 3 na die ze al kende gewoon links liggen.(Dat stuk vergif wat ze nog maar pas kende er helaas ook bij inbegrepen)
Dat is de beste manier om geen ruzie binnenshuis te krijgen. Ik ken meerdere stelletjes die het slachtoffer geworden zijn door genoemde 2 en er zijn veel van zulke ! Ik ken er ook die zelfs een ander geheim telefoonnummer genomen hebben door zulke secreten.

Mocht je dus denken dat je iets positiefs doet door je filipijnse vrouw veel kontakt te laten hebben met andere filipina's en ze overal naar alle filipijnse feesten te brengen, de kans is groot dat je er juist een echtscheiding mee in huis haalt ! Lees maar verder :

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopWelkomscomitee

Na verscheidene verhalen van ex-echtgenoten van filipina's aangehoord te hebben en ook als ik alles wat ik zelf heb waargenomen bekijk, kom ik tot de volgende conclusie : Er bestaat een soort van onofficieel welkomscomitee van filipijnse dames die enkel op geld/ticket uit waren en daarom met een buitenlander getrouwd zijn. Zodra 1 van hun een filipina tegenkomt die pas in het land is, staan ze met raad en daad klaar om die zo snel mogelijk voor te stellen aan de rest van het comitee en haar ongevraagd van goede(????) raad te voorzien en haar op te jutten tegen haar man, hoe goed die ook voor haar is. Ze zijn vaak (hoeft niet)herkenbaar aan de vele Wehkamp juwelen aan hun lijf en plamuur op hun gezicht en ze gedragen zich of ze schatrijk zijn. Ze werken zowel alleen als in groepsverband.

Alle leden van het comitee nodigen zichzelf uit om bij jullie op visite te komen (makkelijk, moet jij of je vrouw niet doen !)en vanaf de eerste seconde dat ze binnen zijn begint het opruien al. Ze gedragen zich of ze de baas zijn over alle nieuwe filipina's en zijn overal toe in staat, b.v om ineens ongevraagd met 20 filipijnse personen binnen te vallen, zelfs je vrouw commanderen in haar eigen huis, ik kan voorbeelden genoeg noemen van dingen die ik gezien/gehoord heb. Ze gaan net zo lang door met opruien tot je vrouw compleet gehersenspoeld is en ook wil scheiden, waarna ze ook welkom is om in het comitee plaats te nemen als ze dat wil. Het lijkt er wel op of ze onderling met elkaar afspreken om in ploegendienst hun slachtoffer te hersenspoelen, zodat er elke dag 1 of meerdere telefonische contacten of visites zijn ermee en het dus grondig aangepakt word met het meeste kans op (snel) succes !

De opmerkingen/adviezen/commentaren die een nieuwe filipina naar haar hoofd krijgt van de leden van zo'n welkomscomitee kunnen o.a. zijn :
*WAT, Heb jij geen OTO gekregen van je man ?? Ik kreeg meteen een nieuwe OTO toen ik hier kwam !
*Heeft je man je geen XXX gegeven dan ? Wat een gierigaard is dat zeg, moet je niet nemen, doe je mond open ! Ik kreeg DIT en DAT en DAT van mijn man !
(ga het niet controleren, want het zijn toch allemaal leugens)
*Luister niet naar je man als ie je vraagt iets te doen, laat het hem zelf maar doen !
*Die blanke willen ons enkel maar gebruiken, laat niet met je spelen en doe je bek open !
*Wat heb jij het slecht getroffen met je vent zeg ! We hebben medelijden met je !
*Als je hem beu bent trap je het gewoon af, kom maar tijdelijk bij ons in huis, wij helpen je wel !

Dit zijn o.a. van die opmerkingen die ik van diverse personen heb gehoord dat die geadviseerd werden, je kan er zelf nog veel meer verzinnen, is zo moeilijk niet. Alles waar ze haar mee kunnen hersenspoelen gebruiken ze. Een nieuwe filipina in het land komt in een vreemde cultuur terecht en zijn vaak snel geneigd om eerder een filipina uit haar eigen cultuur te geloven dan hun echtgenoot. Maakt niet uit in dat geval of het een professionele ex-hoer is die advies geeft waar ze in hun eigen land met een grote boog om heen zouden lopen, op dat moment is het iemand die uit hun eigen vertrouwde cultuur komt en dus geloven ze die vrij snel.

Wat ook opvalt bij zulke serpenten is dat als ze op een filipijns feestje komen bij iemand thuis, ze op hun luie reet blijven zitten en zich laten bedienen omdat ze zich superieur wanen aan de rest. Ze zullen niet opstaan om te helpen met b.v eten klaarmaken of opruimen of af te wassen of zo wat normaal bij goede vriendinnen onderling wel gebruikelijk is.
Overigens kunnen familieleden van een filipina die al in het land aanwezig is ook als "Adviseuse" dienen voor een filipina die net binnenkomt in het land. Bv een oudere zuster of tante of een nicht, vooral als ze ouder zijn dan worden ze vrij snel gelooft omdat dat voortkomt uit de filipijnse cultuur. Ze dienen daar zonder tegen te stribbelen naar te luisteren.

Iets wat ik zelf gezien heb hoe je (mogelijk) kan herkennen dat je vrouw opgefokt word tegen je als je een feest hebt/bezoekt waarbij de filipinas samen staan te eten en te lachen is het volgende. Je zegt wat tegen je vrouw en alle filipinas hebben meteen een supervriendelijke glimlach voor je, maar je vrouw weet overduidelijk even niet hoe ze moet reageren op je, lachend of kwaad kijkend, dan word ze op dat moment beinvloed. Dan heeft ze duidelijk net advies gekregen van 1 of meerdere filipinas daar aanwezig. Das mijn ervaring met zulke dames.
Even ter verduidelijking, ik zei dus "hoe je (MOGELIJK) kan herkennen", dat betekent dat je op moet passen dat je geen verkeerde conclusie trekt op zo'n moment !

Wat een punt is dat 100% zeker naar voren komt is het advies om niet te tekenen bij de notaris om op huwelijkse voorwaarden te trouwen. Is dat inmiddels al gebeurd, dan word ze voor gek verklaard omdat ze niet de helft van het huis en de inboedel kan inpikken als ze gaat scheiden van haar man. Ze word dan ook meteen opgejut om dat te laten veranderen. Zelfs de meest radicale manier om haar benen niet meer te openen eer dat gewijzigd is word haar aangepraat. Ik heb dit onlangs persoonlijk gehoord van een nederlander die hier langs kwam in Cebu en wiens vrouw ook gehersenspoelt is door zo'n welkomscomitee en het ook overkomen is dat hij zo plotseling voor de keuze gesteld werd.(Ik heb dit met zijn goedkeuring hier geplaatst !)

Toen mijn vrouw tekende bij de notaris voor de huwelijkse voorwaarden werd haar verteld dat 80 % van de buitenlandse dames weigert om te tekenen en vaak kwaad met hun vuisten op tafel slaan. Sommige mannen zijn dan nog zo gestoord dat ze er dan toch mee trouwen, maar dan op gemeenschap van goederen terwijl al overduidelijk is waar het hun meisje om te doen is. Krijgen ze dan later problemen en moeten ze de helft van hun huis en inboedel etc inleveren, dan geven ze hun ex-vrouw de schuld er van, terwijl ze er zelf duidelijk er om gevraagd hebben. Vind ik tenminste.

Mijn vrouw sprak zo een familielid in nederland die ook tot zo'n welkomstcomitee behoort en die verklaarde met grove taal dat mijn vrouw gek was dat ze getekend had bij de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Zelf had ze niks getekend zei ze. Mijn vrouw geeft net als ikzelf altijd graag een passend antwoord en zei dus dat ze dat wel begreep omdat de echtgenoot ervan in een huurflatje woonde en geen nagel had om aan zijn kont te krauwen, dus er viel gewoon niks te tekenen. Grove taal moet je tenslotte met grove taal beantwoorden. Daar volgde enige stilte op omdat zo'n direkt en waarheidsgetrouw antwoord niet verwacht werd.

Ik raad daarom iedereen aan die een buitenlandse naar nederland haalt om op huwelijkse voorwaarden te trouwen. Weigert ze om te tekenen, niet trouwen en dan is het beste om het aan te melden bij de vreemdelingenpolitie en ze op het eerste vliegtuig terug te zetten om veel ellende in de toekomst te voorkomen. Als je dat niet durft, gewoon wachten tot je op vakantie gaat naar haar land van herkomst, haar paspoort in je zak steken, je geld en je koffer pakken en ongemerkt vertrekken naar het vliegveld en gewoon achterlaten. Thuisgekomen afmelden bij de vreemdelingenpolitie zodat ze het land niet meer in kan. Daar spaar je dan ook veel ellende mee uit !

Haal je een filipina (ik weet niet of er bij andere nationaliteiten ook zulke welkomstcomitees zijn) naar nederland, dan vooral alle contact met andere filipina's vermijden ! Dit is de enige manier om te voorkomen dat als je een goed meisje binnenhaalt, ze door anderen met slechte bedoelingen word gehersenspoeld en ze zich tegen je gaat keren. Leg het haar ook duidelijk uit waarom ze andere filipina buiten moet laten ! Wat ik weet uit ervaringen van anderen (gelukkig !) is dat het comitee je vrouw ook aanraad om bij de vreemdelingenpolitie en alle instanties en bekenden te zeggen dat je haar zwaar mishandeld hebt, ook al zou zoiets niet eens in je opkomen. Ze sparen je absoluut niet, je word overal zwartgemaakt en zelfs degene die je als goede vrienden beschouwt gaan het geloven en laten de deur dicht als je aanbelt.

Ik weet het nu van enkele personen die het overkomen is en er zelf compleet perplex van staan dat zoiets mogelijk is. Degene die hier in Cebu langs kwam, had de eerste jaren van zijn huwelijk een prima relatie met zijn filipijnse vrouw, totdat 1 van de leden van het welkomstcomitee haar tegenkwam en de hersenspoeling begon. Daarna is alles in een sneltreinvaart gegaan en al snel kende hij zijn eigen vrouw niet meer terug door haar gedrag en opmerkingen etc. Ze zijn dan ook al gescheiden en hij is overal bij alle bekenden en instanties zwartgemaakt. Ben je zo verblind door de liefde dat je durft te beweren dat het jouw niet zal overkomen omdat je de ideale gevonden hebt, dan even het volgende : Ik meen dat al bij diverse anderen gehoord te hebben ! Het moet nog niet eens een buitenlands meisje zijn, sommige nederlandse dames kunnen er ook aardig weg mee !! Het gehele voorgaande verhaal over een welkomstcomitee lijkt je misschien een fantasieverhaal, maar het is pure realiteit !!! Als je niet luisteren wil moet je maar voelen !

Ik moet hier even bij vermelden dat ik het geluk (of ik heb mijn hersens gebruikt en niet de eerste die ik tegenkwam, maar een goede uitgezocht, lijkt me meer waarschijnlijk !) had dat mijn vrouw bij haar ouders thuis al jaren gewaarschuwd was voor zulke welkomstcomitees die in alle landen van de wereld waar meerdere filipina's wonen bestaan. Mijn schoonmoeder is dressmaker en er kwamen heel veel filipina's die in Amerika en vele andere landen wonen om kleren te laten maken tijdens hun vakantie. Zodoende had mijn vrouw al veel verhalen gehoord hoe het toe gaat in de filipijnse gemeenschap in andere landen. Het advies om zich niet met andere filipina's bezig te houden en het kontakt er mee niet verder te laten gaan dan een kort praatje als ze er 1 tegenkomt (wat de meeste toch niet kunnen laten !)had ze al genoeg aangehoord en er gelukkig ook naar geluisterd !

We hebben nu via e-mail kontakt met een filipina die ook geen kontakt met andere landgenoten wil en die mijn vrouw meerdere malen zien lopen heeft op straat toen we nog in Axel/Nederland woonden, maar haar ook nooit heeft aangesproken door haar ervaringen met eerdergenoemde opruisters die al genoemd staan op deze pagina. Zo kun je dus ook goede kontakten mislopen.
Mocht je na het lezen van dit verhaal geen filipina meer durven binnenhalen, dan even het volgende : Ook met een nederlandse is het aan te raden om te trouwen op huwelijkse voorwaarden voor ze er met je geld en een asielzoeker of gastarbeider of zelfs met je eigen collega, buurman, neef, broer of zwager vandoor gaat ! Dat zal ook zeker niet de eerste keer zijn dat het gebeurt !

SCHEEPSHOEREN

( Ik heb dit hier tussen geplakt in november 2012 omdat ik het dusdanig belangrijk vind dat ik het wel moet plaatsen)

Misschien een beetje grof woord om dat hier te plaatsen kan je denken, helaas zijn vele krengen van het welkomcommitee niet meer dan een ordinaire scheepshoer en dus plaats ik het hier gewoon bij. Ik ben er een paar jaar nadat ik deze website gemaakt heb achter gekomen via kontakt met nederlandse en filipijnse zeelui dat er wereldwijd in vele havenplaatsen busjes vol met filipinas aan boord komen om de filipijnse zeelui "hun aan boord opgebouwde paringsdrang" te helpen kwijtraken.
Heel netjes uitgedrukt dus.

Het schijnt dat er in vrijwel elke havenplaats een persoon is die de hoerenmadam of in het filipijns : "Mama San" contacteert over de hoeveelheid filipijnse zeelui die aan boord zijn van een pas binnengekomen schip. Vervolgens trommelt die alle benodigde en beschikbare filipinas op en haalt ze op met een speciaal daar voor aangeschaft busje en rijd er mee naar het schip.

Mocht je soms nog niet begrijpen en wel willen weten waarom de krengen van het welkomcomite hun uiterste best doen om zoveel mogelijk huwelijken te laten springen zodat de pas in het land gekomen filipinas van een soos/dop uitkering moeten gaan leven, welnu hier heb je een hele goede reden waarom ze dat doen ! De leidster van zo'n welkomcomitee is vaak ook de "Mama San" die een busje heeft en een provisie ontvangt voor elke aangeleverde scheepshoer op het schip. Dus ze heeft ook geregeld nieuw personeel nodig en daarom moet ze zorgen dat pas in het land gekomen filipinas in een dusdanige armoedige situatie komen dat ze hun lijf ook willen verhuren om iets ruimer te kunnen leven. Vanzelfsprekend zoeken ze wel de knapste filipinas uit als toekomstige werkneemster als er genoeg keuze is, dat mag duidelijk zijn.

En ze zijn ontzettend goed in het hersenspoelen als je bedenkt dat een filipina in NL of Belgie die in de Filipijnen een gerespecteert beroep als b.v. lerares had en daar nooit van haar leven zich zou verhuren en vanuit de filipijnse cultuur alle contacten met hoeren vermijd, dat hier na enkele maanden uitkering zelf gaat doen. Wij kennen diverse filipinas die in NL kwamen en bewerkt zijn door het welkomcomite en daarom snel gescheiden waren en die nu bij zo'n "Mama San" in het busje stappen als er een schip met filipijnse zeelui aangekomen is.
We weten het zelfs van een filipina in Gelderland die zo met een busje mee reed naar een schip in Rotterdam om wat bij te verdienen. Dus het gebeurt niet enkel bij filipinas in en rond havenplaatsen !

Elders op deze pagina staat al een voorval waarbij een opruister met een afgeladen busje voor ons hek kwam in NL waarbij mijn vrouw het hek niet open deed, heb me toen al afgevraagd wat die met een busje moest doen. Een andere filipina vertelde het later heel netjes, "die bezocht filipijnse zeelui om er mee te praten zodat ze minder heimwee hadden aan boord". Ze geloofde dat zelf ook wat die "Mama San" haar had wijsgemaakt.

In de filipijnen is er een bijnaam voor zo'n scheepshoer en dat is "A.B. Job" wat iets van "Atjak Barko" betekent in het tagalog. Nederlandse vertaling er van is iets van :"Aan boord van een schip klimmen".

Een nederlander kwam eens in de Filipijnen en was overrompeld door de schoonheid van de filipinas en is er een paar jaar later ook met 1 getrouwd. Hij vaart zelf ook en weet dus precies hoe het werkt met die filipijnse scheepshoeren. Toen zijn vrouw in NL kwam heeft hij haar ook duidelijk verteld dat ze contact met elke filipina die ze tegenkwam moest vermijden vanwege die reden.
Hij liep met haar over straat in de havenstad waar hij woont en ze zien een andere filipina lopen, hij waarschuwt haar meteen dat het ook zo'n scheepshoer is en ze er absoluut niet mee moet praten vanwege het beinvloedingsgevaar.

Maar ja, zijn vrouw heeft de typische altijd vriendelijke filipijnse mentaliteit en die kunnen nu eenmaal niet langs iemand die ze willen vermijden heen lopen zonder dat ze er wat tegen zeggen of zelfs iemand compleet negeren. (Mijn vrouw is GELUKKIG 1 van de zeer weinige filipinas die dat wel kan) Dus op een dag is ze alleen ergens in een winkel of zo en die scheepshoer begint tegen haar te praten en natuurlijk moet ze vriendelijk terug praten, haar adres heeft ze niet gegeven zegt ze. Dus die scheepshoer heeft onderzoek gedaan en die nederlander zijn vrouw had intussen al een kleintje en op een avond gaat de deurbel als ze alleen thuis is met de kleine. Ze doet de deur open en daar staat die filipijnse scheepshoer met 2 filipijnse zeelui bij zich.
Ze krijgt meteen de vraag "of zij 1 van de 2 wil afwerken" omdat ze het zelf nogal druk heeft.
NOU NEE !

Natuurlijk zijn er ook buitenlanders die een filipina oppikken in een bar in Manilla of Cebu of Angeles etc. of gewoon thuis niet wetende dat ze daar wel werkte of gewerkt heeft, 1 of meerdere aanwezige "neefjes en/of nichtjes" die thuis rondlopen en later "bedrijfsongevalletjes" blijken te zijn is daarbij ook nog mogelijk, zal zeker niet de eerste keer wezen dat het gebeurt. Ook niet de laatste keer. De hele familie is echt niet te beroerd om dat geheim te houden.
Het moge duidelijk wezen dat zulke dames die zichzelf in de Filipijnen al verhuurt hebben, veel en veel minder overredingskracht (hersenspoeling) nodig hebben van het welkomcomitee om te gaan scheiden en zich bij de andere filipinas met een "A.B. Job" te voegen in het busje als er weer een schip met filipijnse zeelui aangekomen is.

Nu je dit gelezen hebt en je ook net getrouwd bent met een filipina die pas in NL of Belgie is of binnenkort gaat komen, heb je hier wel een heel makkelijke manier om haar duidelijk te maken om absoluut geen contact te hebben met andere filipinas of op zijn minst zeer voorzichtig/terughoudend te zijn er mee. Vanuit de filipijnse cultuur vermijden ze alle contact met hoeren vanzelf, ze willen er niet mee gezien worden als ze er mee praten vanwege het ouderwetse 50er jaren dorpsgeroddel wat daar overal nog heerst.
1 waarschuwing van jouw aan je vrouw wat ze tegen KAN komen als ze wel zo veel mogelijk contacten zoekt met andere filipinas zou dus in principe genoeg moeten zijn.

Volgende mededeling is voor alle allochtonenbeschermers van de extreemlinkse brigade met een paarse/roze/rode/groene bril op en voor alle leden van het welkomscomite :
Mocht je nu soms denken dat ik een klootzak ben omdat ik hier iets negatiefs plaats over enkele (LEES : ENKELE) filipinas als waarschuwing (net als de rest van deze pagina's op deze website) voor anderen om ellende zoals een echtscheiding te voorkomen.

GEEN DANK ! GRAAG GEDAAN !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De volgende reacties kreeg ik binnen om in het gastenboek te plaatsen. Ik heb het echter hier gezet omdat het hier beter past. Naam en emailadres e.d zijn op verzoek van de afzenders weggelaten.

Je verhalen over Ontvangstcommittees komen mij zeer herkenbaar voor, ik zal je iets van mijn ervaring vertellen. Mijn filipijnse vrouw heeft al een huwelijk achter de rug met een andere Nederlander. Er zijn wellicht meerdere zaken die aan hun scheiding hebben bijgedragen, maar de grootste rol hierin was toch wel voor het "ontvangstcommittee". Toen mijn vrouw naar Nederland kwam, was zij tamelijk jong en wat mannen betreft onervaren. In Nederland werd zij al snel in gepalmd door een aantal (meest gescheiden) Filipina's die het nodig vonden haar wegwijs te maken hoe je met een echtgenoot om moest gaan. Zij vertelden haar dat het absoluut noodzakelijk was dat je je echtgenoot regelmatig om grote sommen geld en dure cadeaus moest vragen en als hij dat niet gaf dan "hield hij niet van je".

Hoewel mijn vrouw zeer weinig geld voor zichzelf nodig heeft, was zij onervaren en snel beinvloedbaar en geloofde al gauw dat dit de manier was om je huwelijk te leiden. Natuurlijk gaf dit problemen met haar man, waarop ze van haar "vriendinnen" maar het advies kreeg dat ze om haar zin te krijgen dan maar boos moest worden, haar man moest afzeiken en maar geen sex meer moest hebben. Dat dit de zaak niet verbeterde zal duidelijk zijn. Toen het "ontvangstcommittee" haar er toen van overtuigd had dat haar man dus niet van haar hield, werd ze ingewijd in het bellen van chatboxen en andere (toen nog 06) sexlijnen. Tja, van het een kwam het ander en al snel volgde er een scheiding.

Op het laatste moment wilde mijn vrouw dat niet, maar haar man, die genoeg had van het gezeur, zette toch door. Door de daarop volgende verhuizing, raakte ze het ontvangstcommittee kwijt.

Goed, de tijd gaat voort, ik kom haar tegen en we gaan samenwonen, maar het committee komt haar weer op het spoor en komt op bezoek. Ik had al snel door wat voor vlees ik in de kuip had en heb de dames letterlijk bij kop en kont het huis uit gezet. Een kleine beschrijving van het ontvangstcommittee:
Vrouw 1: Een manvijandige totebel die er heel wat jaren op had zitten in een bar in Angeles City.
Vrouw 2: Een achterbaks schepsel uit het nachtleven van Manilla
Vrouw 3: Een vrouw uit Cebu's Silverdollar bar.
Alle 3 gescheiden en maar rondbazuinen dat mannen zo slecht zijn.

Wat ik zie als een groot probleem voor Filipina's die naar het buitenland gaan is dat ze geneigd zijn om te gaan met andere Filipina's waar ze in de Filipijnen met een boog om heen zouden lopen. Mijn vrouw is lerares en met veel normen en waarden opgevoed, maar er zit in Nederland ook een groot contingent van filipijnse vrouwen die hun echtgenoot in een bar of hoerenkast zijn tegengekomen. Dat kunnen natuurlijk ook heel sympathieke vrouwen zijn, maar gewoonlijk hebben die toch een bepaalde denkwijze en visie op mannen waarvan ik niet wil dat mijn vrouw dat overneemt.

Het ontvangstcommittee hoeft natuurlijk niet altijd uit prostituees te bestaan (zoals dat wel bij mijn vrouw het geval was), er kunnen ook "gewone" vrouwen tussenzitten die, zelf gescheiden, een ander zijn geluk niet gunnen. Ik heb die elementen echter grotendeels uit de kennissenkring van mijn vrouw kunnen verwijderen en zelf blijft zij zoveel mogelijk bij andere Filipina's uit de buurt omdat zij ze allemaal verdenkt van "backstabbing".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Volgende reactie kwam binnen op 22 december 2003 :

Dag Jaap, mijn vrouw en ik hebben je site aandachtig doorgelezen en hebben ervan genoten.
Voor iemand die nog niet bekend is met Filipinas die in Nederland wonen, met de "scene" en de filipijnse cultuur moet het lijken alsof je het allemaal verzonnen hebt, maar ik kan die mensen verzekeren dat die verhalen op meer waarheid berusten dan me eigenlijk lief is.

Mijn vrouw (afkomstig uit Leyte, Filipijnen) is inmiddels ook al enkele jaren in Nederland, ingeburgerd en al! Nederlandse les gevolgd, ze praat, leest en schrijft net zo goed Nederlands als elke andere Nederlander. Rijbewijs gehaald. Administratieve cursussen gevolgd en nu werk van haar keuze. In het begin dat ze hier was zijn we zo vaak als maar mogelijk was naar Filipijnse bijeenkomsten gegaan (zoals disco's, Filipijnse mis, B-B-Q's en filipinas die het beste met haar voor hadden.) Alleen om bij haar het gevoel van heimwee te laten verdwijnen. Alleen verdween het niet, het werd alleen maar erger.

Dat niet alleen, ze werd door haar "vriendinnen" geadviseerd om toch vooral op de Filipijnse manier door te gaan. Bijvoorbeeld met eten: rijst met vis is voor een filipina gelijk aan aardappelen, groente en vlees voor ons Nederlanders. Met dat verschil dat er niet zoveel vitamines in zitten, vitamines die een mens (en zeker een slanke filipina) in het klimaat dat in Nederland heerst, nodig heeft.

Dit resulteerde dus in lichamelijke klachten, veel ziek, zwak en misselijk! (nee, niet van de zwangerschap.) En dit allemaal omdat de Filipijnse "vriendinnen" adviseerden om het zo te doen. Wat ik als Nederlander daar tegen in bracht, leek niet te tellen, haar "vriendinnen" wisten het beter. Hierdoor zat ik met het probleem dat ze niets van mij aannam, wat haar "vriendinnen" vertelden was "waarheid" !

Je begrijpt dat dit ook de nodige consequenties voor onze relatie had. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en dat ligt allemaal achter ons. We hebben nu nog maar met enkele Filipinas contact, geen roddellaars, maar mensen die een goede toekomst voor hun gezin willen opbouwen en daar ook voor willen werken en niet alleen wachten op "support" van anderen!

 Getekend : A. Noniem

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nog een geval van een filipina uit het nachtleven in Cebu die nu in NL woont. Ze verliet haar echtgenoot al snel en woont dus alleen met bijstanduitkering tot ze een ander slachtoffer tegenkomt die ze kaal kan plukken. Haar hobby intussen is echtscheidingen veroorzaken en ze is volgens ons verteld is al in 5 gevallen succesvol geweest. Haar werkwijze : zodra ze een filipina die pas in het land woont tegenkomt gaat ze er zo veel mogelijk op bezoek en ze laat de echtgenoot er van elke keer genoeg vlees zien om hem lekker te maken. Tot ze een keer de echtgenoot alleen aan treft thuis en de reden tot echtscheiding er dus meteen is. Daarna word ze door die echtgenoot natuurlijk benaderd, maar daar heeft ze geen tijd meer voor omdat ze al op zoek is naar een volgend huwelijk dat ze kan laten springen. Hier geniet ze van !

TopHandel

Dan nog iets wat ook wel eens bij zo'n welkomscomitee hoort.
Onze ervaring in NL is dat zulke dames van dat comitee ook nog al eens wat verkopen, dat kunnen schoonheidsproducten zijn of juwelen op afbetaling of iets anders. De manier waarop ze zich opdringen aan nieuwe filipinas in het land gaat nog stukken verder dan een voet tussen de deur van een bepaalde sekte in NL. Ze zijn zachtjes gezegd ZÉÉÉÉÉÉÉR OPDRINGERIG en dat komt omdat ze zich tot de high society rekenen en de nieuwe filipinas in het land maar te luisteren hebben naar hun, zo denken die krengen.

In de Filipijnen is het vrij normaal dat men showt met juwelen om te laten zien dat ze schatrijk zijn, niet allemaal overigens, meestal degene die hard werken niet. Zulke dames die juwelen etc. verkopen in NL spelen daar op in en als ze dan een filipina treffen die daar niet aan meedoet, dan worden ze opdringerig en blijven terugkomen.
Ik weet het van een filipina die zo een tijdje bewerkt werd door een andere die juwelen verkocht, ze trapte er niet in overigens. Wat er o.a. door dat kreng tegen haar gezegd werd was het volgende op commanderende manier : "Waarom wil je niks kopen van me !!!!!". Juwelen worden verkocht op afbetaling met een (zachtjes uitgedrukt) flinke winst er op. Ze zullen zelfs zeggen tegen een filipina dat ze het niet tegen haar man moet zeggen dat ze die gekocht heeft en het van het huishoudgeld kan betalen elke maand.

Mijn vrouw werd op verjaardagsfeestje van een kennis eens benaderd door een filipina die keuken en schoonheids producten verkocht. Mijn vrouw hielp met de afwas en die filipina kwam af met het verhaal dat het afwasmiddel niet goed was voor haar handen en zijzelf "handvriendelijk" afwasmiddel verkocht. Mijn vrouw vraagt wat het kost en antwoord vervolgens direct dat ze dan wel gewoon dreft koopt wat maar 1/10 kost daar van. Filipina die dat verkocht liet zich niet van 1 kant kennen en kwam naar mij toe met het verhaal dat ik moest zeggen tegen mijn vrouw dat dreft niet goed was en ze beter haar product kon kopen. Ik antwoord dat mijn vrouw dat zelf wel uit kan maken wat ze wil, daar heeft ze mijn advies niet voor nodig. Dat was geen welkom antwoord dus.
Een paar weken later stapt mijn vrouw in de bus en dat kreng zit er ook in, ze kijkt naar haar en draait haar kop om als mijn vrouw haar voorbijloopt en zegt niks.
PRIMA toch ?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TopGelukkig

Waarschijnlijk zullen veel nederlanders denken dat alle filipijnse meisjes in Nederland heel gelukkig zijn dat ze daar wonen, maar mochten ze de mening horen van allemaal via een onderzoek, dan weet ik zeker dat er een heel ander beeld naar voren komt. Bijna alle filipina's die mijn vrouw spreekt(met zulk uitschot van het welkomstcomitee die daar wel gelukkig zijn praat ze niet !)zitten met heimwee en zouden direkt in het vliegtuig willen stappen als ze genoeg geld hadden om hier te kunnen wonen de rest van hun leven, mits de echtgenoot ook mee wil natuurlijk ! De reden dat ze dat niet doen is het gebrek aan geld en vooral omdat ze kinderen hebben wat in Nederland toch ietsje beter geregeld is omdat daar de school en ziektekosten e.d betaald worden. Hier kan dat flink oplopen als je 2 kinderen hebt !

Waar ze nooit aan zullen wennen is de enorme haast die mensen hebben in Nederland, hier is "haast" een onbekend woord. Ook de weinige vrije tijd als je werkt en dan s'avonds als je je moet haasten als je weg moet of iets moet doen is een groot verschil met de Filipijnen. Hier zijn ook nog veel kinderen en daarom is er altijd wel iemand thuis als ze overdag ergens langs gaan, in Nederland is dat anders. Degene die uit een luie familie komen hier waar het nogal eens ontbrak aan genoeg eten op tafel heeft het meestal wel naar haar zin in Nederland, degene die hier uit een gewone werkende familie komen niet.

De meeste mensen in Nederland zullen ook denken dat bijna iedereen hier arm is, maar degene die hun loon niet vergokken, verzuipen en oproken en gewoon altijd werken, hebben het helemaal niet slecht hier. Hebben ook geen luxe, maar wel genoeg eten op tafel en de kinderen kunnen naar school. Heeft iemand hier een redelijk hoge opleiding dan kan hij ook een gewoon huis en een auto kopen en heeft hij geen honger, als hij tenminste niet teveel schuld maakt. Daar valt natuurlijk in geen enkel land genoeg geld voor aan te slepen, hoe meer sommige verdienen, hoe meer schuld ze maken en hoe minder eten ze op tafel hebben !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit was het !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Niets van deze pagina mag worden gebruikt voor commerciele doeleinden !

©Holland & Philippines website, Cebu City/Philippines 1999

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klik hier om deze pagina uit te printenPrint deze pagina.