Deze pagina heb ik eens verwijderd o.a. vanwege het feit dat mijn datalimiet bij geocities destijds vaak overschreden werd zodat deze website pas na 1 uur weer verscheen. Daarom heb ik meerdere pagina's verwijderd destijds. Nu heb ik in die tijd diverse personen deze pagina laten lezen om eens te laten zien waar ik vroeger gewerkt heb en waarom ik een enorme hekel aan discriminatie en vooral positieve discriminatie heb, van dat laatste moet ik helemaal kotsen zelfs. Vandaar dat ik ook vertrokken ben uit dat semi-communistische stadsstaatje waar het vanuit het Kremlintorentje de laatse decennia gepreekt werd.

Diverse personen die deze ervaring op deze pagina beschreven ook allemaal walgelijk en absurd etc vonden hebben me gezegd dat ik dit beter terug online kan zetten zodat anderen ook kunnen zien hoe sommige werkgevers gehersenspoelt zijn door heel de paarse gedachte en hun eigen nationaliteit zwaar gaan discrimineren. Omdat ik nu eigen webspace heb gekocht met genoeg datalimiet zet ik het dus weer terug.

DISCRIMINATIE

Hier wil ik even een voorbeeld geven hoe sommige bedrijven of personen bang zijn om buitenlanders te discrimineren en daarbij helemaal doorslaan naar de andere kant en de nederlanders die er werken zwaar gaan discrimineren. Ik wil even voorop stellen dat dit geen poging is om anderen tegen buitenlanders op te jutten of om een complete nationaliteit die hier genoemd gaat worden te beledigen, alle personen die genoemd worden hebben een individueel gedrag en andere personen van dezelfde nationaliteit waren prima collega's en hadden ook met niemand problemen en toonden zulk a-sociaal gedrag niet. Ik kan ook enkele gevallen opnoemen van nederlanders met hetzelfde a-sociale gedrag, maar dat zijn er op die 15 jaar maar een paar en het verschil is dat die zo snel mogelijk buitengegooid werden en dat is waarom het beleid binnen dit bedrijf positief discriminerend of zelfs rascistisch te noemen valt.

Ikzelf had geen enkel vooroordeel tegen welke nationaliteit dan ook toen ik bij dit bedrijf begon te werken (de stomste zet die ik ooit gedaan heb !), maar wat de gevolgen van zo'n beleid kunnen zijn, kun je aan het einde van dit alles lezen. Er is in elk geval dat genoemd word maar 1 schuldige en dat is de leiding van het bedrijf en de oorzaak van dit alles zit op het kantoor en niet in een andere nationaliteit. Ik moet hier wel bij opmerken dat degene die zich a-sociaal gedroegen en hierna genoemd worden, donders goed wisten dat ze binnen dit bedrijf heilig verklaard waren en daar maakten ze dan ook goed gebruik van. De nederlanders vielen hier echter buiten en werden vrij snel buitengewerkt zodra bekend was dat ze misbruik maakten van de ziektewet. Een uitzondering hierop waren de holmaatjes/spionnen van de uitvoerders, die mochten zich ziek melden zoveel ze wilden (onmisbaar).

De luie familie van de voorman mocht enkel maar de kantjes eraf lopen, de boel verzieken, hele dag staan leunen en liggen slapen om de beurt 6 weken aan 1 stuk, werk van een klant moedwillig slecht doen omdat ze er geen zin in hadden waarna het later door de voorman op een ander werd afgeschoven en grote schadeposten veroorzaken door hun laks/lomp gedrag. Dit werd allemaal niet opgemerkt door de uitvoerder omdat die ze blindelings vertrouwde en enkel maar op hun arrogante/zelfverzekerde grijns af ging en de voorman keek de andere kant op natuurlijk om ze te beschermen.
Zulke dingen zijn normaal bij elk bedrijf waar leidinggevenden hun luie familie binnen mogen halen zodat ze inkomen hebben en niet moe worden er van, dat is niks bijzonders. Werden ze op den duur toch netjes buitengegooid wegens werkvermindering omdat ze te ver waren gegaan, werd er gewoon dezelfde dag andere luie familie van de voorman aangenomen om het aantal personen wat de kantjes er af liep toch op peil te houden. In plaats van er van te leren leek het wel of ze er van genoten. Maar ze mochten geen misbruik maken van de ziektewet in elk geval !

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom zulke personen binnen een bedrijf hun eigen bevolking als tweederangs behandelen. Het kan zijn dat ze homo zijn en ze tot over hun oren verliefd zijn op buitenlanders, of een voorbeeld willen stellen naar andere bedrijven dat bij hun alle nationaliteiten prettig kunnen samenwerken zonder problemen, wat er werkelijk onder het personeel leeft weten ze niet, daar zijn ze te stom en/of te verliefd voor en/of te gedreven om hun ideale (wan)beleid voort te zetten. Het kan ook uit gemakzucht komen omdat als ze direkt 5 man nodig hadden, ze het enkel maar tegen een van die nationaliteiten moesten zeggen en de volgende morgen stonden ze er. Daar spaarden ze dan weer een advertentie mee uit. Het volgende voorbeeld van zo'n bedrijf waar de complete leiding positief discrimineerde en er niks van wilden weten als ze door een nederlander binnen het bedrijf op gewezen werden, kan ik (helaas) uit ongeveer 15 jaar eigen ervaring vertellen.

Ik wil er even op wijzen dat sommige voorbeelden die ik noem zo ongelofelijk klinken dat je waarschijnlijk zult denken dat ik ze overdreven of compleet verzonnen heb. Ik heb niets overdreven of verzonnen wat je hierna kunt lezen, het staat hier precies zo als het werkelijk gebeurd is. Ik heb zelfs voorbeelden waar ik de juiste toedracht niet 100 % meer van weet compleet weggelaten en niet zelf ingevuld zoals een ander zou doen. Het betreft hier een straal/schildersbedrijf in Zeeland. Ik heb hier een samenvatting gemaakt van die 15 jaar die ik daar gewerkt heb, om elk voorbeeld van positieve discriminatie op te noemen wat ik daar meegemaakt heb, zou te lang gaan duren. Dan had je waarschijnlijk 2 dagen nodig om het te lezen en ik weet ook elk geval niet meer op te noemen omdat het daar een dagelijks onderdeel van het bedrijfsbeleid was. De buitenlanders die er werkten waren voornamelijk van een italiaans of turks paspoort voorzien.

Hoofdregel binnen het bedrijf zoals die duidelijk gesteld werd door de uitvoerders vanaf de eerste dag dat ik er werkte was dat elke italiaan die er werkte of gewerkt had beter en sneller kon werken dan een ander, tegenspraak werd niet geduld. Waarom ze stuk voor stuk op den duur allemaal buitengewerkt worden mocht niet over gepraat worden. De volgende italiaan die weer met veel fanfare binnengehaald werd, was weer gewoon "De beste die ze ooit gehad hadden" en degene die hem aangenomen had stond gewoon te glunderen als hij zijn "petekind" aan het werk zag alsof het zijn eigen kind was.

Om even duidelijk te maken hoe dat ging, jonge meiden zouden net zo apetrots zijn op hun nieuwe vriend als ze die introduceerden bij hun vriendin en er ook nog bij zeggen :"Wat lacht ie lief he ?".
Duidelijker voorbeeld is er niet hoe het daar ging.

*Wat ook een veelgebruikte uitdrukking was de eerste jaren dat ik er werkte was "DIE jongens kunnen dat WEL !". Dat hoorde je dan als er een werk kwam wat moeilijker was/leek vanwege de gebruikte coating of iets dergelijks of gewoon omdat het de eerste keer was dat zo'n werk kwam. Als je dat :"DIE Jongens kunnen dat WEL !" leest wat altijd over enkele italianen ging die er werkten, is het voor iedereen die niet verliefd is op die nationaliteit wel heel erg duidelijk wat het betekent dacht ik. Volgens mij betekent het overduidelijk :"Jullie(nederlanders) kunnen dat NIET !" of toch minstens :"Ik heb er mijn sterke twijfels over of jullie(nederlanders) dat kunnen !".

*Als je moest samenwerken met 1 van die a-sociale buitenlandse gevallen, was je wel gezegend, als je van te voren met ze afsprak :"Ik begin hier en jij daar", zeiden ze "goed" en begonnen gewoon ergens anders en meestal liepen ze de kantjes er af en om de haverklap in de ziektewet, al bij mekaar 6 maanden op een jaar in de ziektewet was niks bijzonders daar.

Als de uitvoerder het werk controleerde en hij vond wat bij de buitenlander zijn werk, stapte hij gewoon naar de nederlander toe om te vragen waarom hij dat niet goed gedaan had. Als je dan zei dat hij bij de buitenlander moest zijn, kreeg je steevast het volgende commentaar : "Allemaal onzin, jullie werken hier met zijn tweeen en jullie moeten er samen voor zorgen dat het in orde komt !" . Naar de buitenlander stapte hij niet toe omdat die binnen het bedrijf heilig verklaard zijn.

Volgens hem moest dus een blanke native inwoner van NL de rotzooi opknappen van een allochtoon die "De beste was die ze ooit gehad hadden !". Klinkt beetje krom nietwaar ? Althans toch zeker voor degenen die na (kunnen en/of willen) denken. Omdat de uitvoerder door dit a-sociaal gedrag commentaar kreeg van de nederlanders en omdat ik zijn kantoor eens binnengestormd ben na weer zo'n geval en hem gevraagd heb waarom hij de buitenlanders beschermde is dat gedrag later toch bijgesteld en werd de buitenlander zelf over zijn fouten aangesproken. Wel gevaarlijk zoiets, ze zouden het als discriminatie kunnen beschouwen !

*Als een italiaan een werk gedaan had, ging dat altijd op ongeveer driekwart van de tijd die een nederlander ervoor nodig had, dat telde en daarom kregen ze een schouderklopje omdat het zo snel gebeurd was. Als het werk dan gecontroleerd werd, kwam het ene na het andere voor de dag en het was niet uitzonderlijk dat een nederlander het op moest knappen en na afloop commentaar kreeg dat er teveel uren inzaten.
Dat was vrij gebruikelijk eigenlijk.

Er werd een italiaan aangenomen en die werkte de eerste paar maanden gewoon net als een ander en weer hetzelfde ;"Zo'n goeie hadden ze nog nooit gehad !" . Daarna begon hij de kantjes er af te lopen en zich om de haverklap ziek te melden, te laat op het werk te komen, half bezopen op het werk te komen of gewoon een hele dag thuis te blijven zonder iets van zich te laten horen. De volgende dag kreeg hij dan maar 1 vraag te horen ; "Waar was je gisteren ?", vervolgens kwam er geen antwoord en verscheen er een arrogante/zelfverzekerde grijns op zijn smoel en daarmee was de zaak afgedaan omdat de uitvoerder afdroop. Die italiaan was overduidelijk de sterkste en kon doen en laten wat hij wilde. Als hij bv om 11 uur half bezopen op het werk verscheen, stond de uitvoerder er gewoon een praatje mee te maken en te lachen en tegen ons zei hij vervolgens dat het een feestganger was en was hij nog trots er op ook dat hij zelf zoiets had binnengehaald.

Productie kwam er nog nauwelijks uit de straalloods toen hij daar werkte, de verfspuiter in de spuitloods die bij normale productie zijn handen vol heeft liep meer te vegen dan te verfspuiten, soms was ie uitgeveegd zelfs, waren alle vloeren gedaan. Maar dat gaf niet, zo lang "DE BESTE die ze ooit gehad hebben !!!" maar in de straalloods stond was alles in orde !

In het najaar vroeg hij of hij ontslag kon krijgen en het antwoord was : "Nee !". Toen heeft hij zich gewoon ziek gemeld en toen in het voorjaar de temperatuur weer omhoog ging en hij uit zijn winterslaap ontwaakte, verscheen hij weer op het werk en blij dat ze (sommige) waren dat hij er weer was. Later is hij naar een andere afdeling overgeplaatst en daar is hij vrij snel buitengegooid,al na 1 week geloof ik, waarschijnlijk omdat het de beste was die ze ooit gehad hadden.
En BLIJ dat ie was !
Toen hij begon aan zijn winterslaap moest een ander zijn plaats overnemen waarbij er 5-6 keer zoveel werk naar buiten kwam. Die persoon kreeg een keer commentaar dat het geen vakantieoord was omdat hij een sigaret stond te roken.

Zijn voorganger ZAT 2-3 sigaretten te roken zonder commentaar te krijgen, omdat hij de goeie nationaliteit had. Ik sprak eens een andere italiaan die ik goed kende en die vroeg of die persoon er nog steeds zat en toen ik het bevestigde kon hij dat niet begrijpen. Enige reden dat hij daar was komen werken was om genoeg dagen gewerkt te hebben om zijn verblijfsvergunning in Belgie te kunnen verlengen, maar wat hij ook probeerde om buitengetrapt te worden, het lukte hem niet omdat de leiding smoorverliefd was op hem.

*Op 1 afdeling zat een groep buitenlanders met de turkse nationaliteit en normaal waren dezelfde altijd tegen de kerst ziek en kwamen ze eind januari uit hun winterslaap en verschenen ze weer op het werk. Toen de uitvoerder er weer eens over klaagde dat er weer een hele groep turken zich s'morgens ziek gemeld hadden, merkte ik op dat het grote profiteurs waren en ook altijd zullen blijven en dat was bij de uitvoerder tegen het zere been ! Ik kreeg meteen commentaar: "Kan je dat bewijzen dat "DIE jongens" niet ziek zijn !!!"

Het is 1 keer voorgevallen dat de voorman op die lokatie begin januari naar het turkse cafe ging om te vragen of ze "alsjeblieft"wilden komen werken omdat er zoveel werk was dat hun overgebleven collega's het niet aankonden. Ik denk dat ze wel flink gelachen hebben toen hij buitenstapte, want ze zijn gewoon begonnen toen ze er zelf zin (?) in hadden. De uitvoerder heeft ze zelfs een keer in december gewaarschuwd dat de leiding het niet zou waarderen als ze het weer deden met de kerst, daar hebben ze waarschijnlijk ook wel om gelachen, want ze deden het gewoon weer en er werden geen maatregelen tegen genomen.

*Het gebeurde wel eens dat er een werk kwam waarbij een groep werknemers een afspraak maakten met de uitvoerder dat ze alle uren er aan voor een bepaald bedrag deden. Dan werd na afloop het werk goed gecontroleerd en moest er wel eens iets bijgewerkt worden, dat is normaal. Een groep italianen nam zo een werk in belgie aan en snel dat het ging ! Na afloop een kleine controle en ze kregen hun geld, later is het werk nog eens goed gecontroleerd (misschien door de fabriek zelf?) en zijn er 2 nederlanders 2 weken lang bezig geweest om de rotzooi op te knappen. Dat moesten dezelfde personen dus niet zelf doen, ondanks dat ze het hele werk aangenomen hadden.

* Een groep italianen zat op een werk waarbij 1 van hun (ook "De beste die ze ooit gehad hadden") de voorman was en als enige behalve de uitvoerder een sleutel van de schaftkeet had. De uitvoerder bracht een keer nieuwe apparatuur ter waarde van 5-700 gulden toen ze al naar huis waren en vervolgens beweerde de voorman dat hij het nooit gezien had in de schaftkeet. Er waren geen sporen van inbraak en die voorman had wel familie in Belgie die ook zo'n bedrijf had, maar hij wist absoluut niet waar het was en hij had het nooit gezien. Hij werd daar niet voor ontslagen en mocht gewoon blijven. Later is hij wel net als al zijn landgenoten voor hem buitengewerkt, ook omdat het zo'n goeie was denk ik.

*Er was een werk op een fabriek dat door een ploeg nederlanders en turken door hun inzet binnen minder dan driekwart van de tijd die er voor berekend was, klaar was. Die ploeg heeft vanaf het ogenblik dat het licht werd tot het donker werd er aan gewerkt, dag in dag uit, zelfs in het weekend en elke nacht maar een paar uur slaap. Na afloop kreeg de uitvoerder die erover ging commentaar van de uitvoerder die hem op zijn paard gezet heeft en alles heeft geleerd, inclusief de liefde voor italianen :"Zou het niet sneller gegaan zijn met een ploeg italianen ?" Wij zaten daar allemaal bij en het was algemeen bekend dat die persoon tot over zijn oren verliefd was op italianen. Het was alleen jammer dat de voorman van dat werk er op dat moment niet bij was, want dan had die geniepige flikker voor de laatste keer zo'n opmerking gemaakt. Later zag ik die voorman en hij vond het ook al jammer dat hij er niet bij was.

Dat hevig op italianen verliefde figuur werd bij ons geplaatst nadat ie van een amerikaanse fabriek in de buurt verwijderd was wat wij niet mochten weten waarom, er werd geacteerd of het hun eigen idee was hem over te plaatsen. Om 10 uur in de morgen kwam ie lijkbleek bij ons met de boodschap dat ie op die lokatie bleef, dat viel wel op natuurlijk. Duurde 2 maanden eer ik wist waarom ie daar weggetrapt was, tot ik naast een controleur van die amerikaanse fabriek zat in het cafe. Er stonden schijnbaar meer lagen verf op de rekening vermeld dan er in werkelijkheid aangebracht waren en dat kwam uit bij een controle, dus kon ie vertrekken als verantwoordelijke op dat werk. Vrij simpel.

*1 italiaan die ook "De beste was die ze ooit gehad hadden !" vertelde : "Ik vroeger touringcar gereden", kreeg meteen de sleutel van de vrachtauto in zijn handen geduwd en moest er mee gaan rijden, rijbewijs laten zien was niet nodig, hij had tenslotte zijn nationaliteit mee. Zo moest hij op een fabriek waar ik bezig was de vrachtwagen parkeren omdat het etenstijd was. De ruimte tussen de schaftkeet en de compressor aan de kant van de weg was te klein om daar tussen te kunnen draaien met de vrachtwagen, maar "De beste die ze ooit gehad hadden !" ging dat toch even doen. Reed ie achteruit en wij riepen toen ie bijna tegen de compressor aan zat. Reed ie paar meter vooruit en rijd weer achteruit, wij roepen en roepen en zwaaien en hij reed gewoon door tot er een grote knal en deuk in de compressor op volgde. Toen stapte hij uit en keek eens en parkeerde de vrachtwagen voorbij de schaftkeet waar hij gewoon vooruit aan de kant van de weg kon parkeren, wat iedereen die een beetje kon rijden meteen gedaan had. Vanwege zijn nationaliteit mocht er niks van gezegd worden omdat het gewoon de beste was.

*Een groep van 4 personen met turks paspoort ging 6 weken op vakantie naar hun vaderland en na 3 weken gingen ze alle 4 naar dezelfde dokter en hadden ze alle 4 dezelfde ziekte en vervolgens meldden ze zich 1 voor 1 ziek. Aangezien zulke gevallen al meer voorgekomen waren en het nu te ver ging volgens de leiding van het bedrijf, werden ze na 3 weken dubbel betaalde vakantie direkt naar huis gestuurd toen ze de eerste dag op het werk kwamen. Volgens de CAO heb je recht om je vakantie later op te nemen als je ziek word tijdens je vakantie en dus mochten ze nu 3 weken uitrusten. Een paar uur later kwam er al telefoontje van een bepaalde rooie vakbond waar zulke profiteurs allemaal inzitten. Volgens die vakbond mocht het bedrijf ze die 3 weken enkel in overleg laten opnemen wanneer het die 4 profiteurs zelf gelegen kwam. De leiding van het bedrijf belde vervolgens die 4 op om te zeggen dat ze weer konden beginnen, wij kregen te horen van de uitvoerder dat ze het niet zouden vergeten om ze die 3 weken te laten opnemen, dat is nooit gebeurd.

*Een persoon van turkse afkomst was alleen aan het werk bij een bedrijf vlak in de buurt, s'middags ging de telefoon waar die persoon gebleven was. Blijkbaar was hij om een uur of elf gewoon vertrokken. Hij heeft vervolgens een week of 6 niks van zich laten horen, het schijnt dat hij s'nachts bij een casino werkte en daar genoeg verdiende. Maar na een week of 6 verscheen hij weer op het werk omdat het werk bij het casino waarschijnlijk klaar was. Hij kreeg gewoon een ontslagbewijs overhandigd en vertrok weer. Een paar uur later belde zijn nederlandse vriendin (niet zijn turkse vrouw) naar de bedrijfsleider en begon te klagen dat ze hem toch niet konden ontslaan net nu ze in verwachting was en het geld hard nodig hadden. Vervolgens had de bedrijfsleider daar toch wel medelijden mee (of hij zat te janken) en mocht hij weer terug komen werken. Na een paar weken flikte hij hetzelfde geintje weer en nu werd hij toch ontslagen en mocht niet meer terug komen. Ik vind dat toch wel een beetje grof als je het mij vraagt.

*Er werd een turk aangenomen en dat was "De beste die ze ooit gehad hadden" (waar heb ik dat meer gehoord ?). De eerste paar maanden werkte hij gewoon net als een ander en daarna begon hij de kantjes er af te lopen, geregeld ziek te melden, half bezopen (en vaak te laat) op het werk te komen of gewoon een dag thuis blijven zonder iets van zich te laten horen. De volgende dag kreeg hij maar 1 vraag te horen: "Waar was je gisteren ?". Vervolgens een arrogante/zelfverzekerde grijns op die turk zijn smoelwerk en geen antwoord en daarmee was de zaak afgedaan omdat de uitvoerder afdroop. Die turk was overduidelijk de sterkste en kon doen en laten wat hij wilde.

Er moet wel bij vermeld worden dat dit figuur wel een super zelfverzekerde/arrogante grijns op zijn bek had, dus voor alle dames en alle heren wiens hormonen niet in de juiste volgorde stonden was ie daarom SUPERKNAP en SUPERVOLMAAKT, vandaar waarschijnlijk wat meer geduld er mee. De kans dat je zo'n "enorm knappe vent" tegenkomt in je leven is minimaal natuurlijk, dus daarom kunnen zulke ongestraft meer dingen uitvreten dan een ander. Hij liep/stond/zat de hele dag iedereen (niemand uitgezonderd, ook de uitvoerder) met een vuile grijns op zijn bek uit te lachen net of ie zelf aan iedereen superieur was en dat raakte natuurlijk de gevoelige snaar bij alle dames en bij alle heren wiens hormonen niet in de juiste volgorde stonden.

Ik moet wel toegeven dat ie slimmer is dan de meesten, want van elke 10 jaar dat ie in NL zat zal ie zeker 9 jaar er van uit een ander zijn loonzakje gevreten hebben. Enkel hier bij dit bedrijf duurde zijn aanwezigheid wat langer dan de door hem geplande periode van 3 maanden om weer genoeg dagen gewerkt te hebben om heerlijk in de WW te kunnen omdat men er zo smoorverliefd op was.
Nu is dat ergens wel te begrijpen natuurlijk als je hormonen niet in de juiste volgorde staan en er ineens "zo'n KNAPPE VENT" verschijnt.
Woepssszzz !

Ook stak hij zich een keer of 8 per dag weg op de wc en het is zelfs gebeurd dat hij zich ziek meldde en s'avonds bij een andere collega aanbelde omdat hij dacht dat het de ingang was van het Golden Ten casino. De volgende dag was dat dus al bekend bij ons en de uitvoerder. Als hij op een andere lokatie (kolenfabriek) moest samenwerken met zijn landgenoten die normaal flink doorwerkten, begon hij ze te beinvloeden en gingen ze ook de kantjes er af lopen.
Een voorman op die lokatie heeft de uitvoerder er eens op aangesproken waarom hij die parasiet niet buitentrapte, bij elke ander die zich vaak ziek meldde kon je enkel maar een sterk vermoeden hebben dat ze niet ziek waren, bij dit figuur was het bij iedereen bekend dat hij niks mankeerde elke keer als ie zich ziek gemeld had. Daarop draaide de uitvoerder zich kwaad om en liep weg, wat dacht die voorman wel ?

Zomaar kwaad spreken over zijn oogappeltje !

Af en toe gaf ie een klap met een hamer op een vitaal onderdeel van de straalketel zodat ie gerepareerd moest worden net als andere landgenoten van hem en italianen ook deden, in tussentijd kon hij een beetje vegen op het gemakje en staan kijken en rondlopen en uitrusten. Iedereen die er mee moest werken klaagde er over inclusief de voorman en zelfs een opdrachtgever deed zijn beklag er over bij de uitvoerder.

Op de duur had hij de uitvoerder al zodanig het bloed van onder zijn nagels gehaald dat toen hij s'morgens op het werk verscheen na een dag gewoon weg te blijven, de uitvoerder hem het volgende meedeelde : " Waar was je gisteren ?" en meteen er achteraan : "Ik vind het helemaal niet erg als je met mijn kloten speelt (DAT was ons al lang bekend dat hij dat lekker vond !), maar je gaat niet in mijn ballen knijpen ! " Vanzelfsprekend werd dit zoals altijd beantwoord met een brede arrogante grijns op zijn smoelwerk richting de uitvoerder waarna die weer afdroop. Hierna heeft het nog een maand of 4-5 geduurd eer hij hem buiten trapte.
Zwaar beroep is dat toch, uitvoerder, als je zomaar je "lieve knappe vriend" buiten moet gooien !

Productie kwam er nog nauwelijks uit de straalloods toen die turk daar werkte, de verfspuiter in de spuitloods die bij normale productie zijn handen vol heeft liep meer te vegen dan te verfspuiten, soms was ie uitgeveegd zelfs, waren alle vloeren gedaan. Maar dat gaf niet, zo lang "DE BESTE die ze ooit gehad hebben !!!" maar in de straalloods stond was alles in orde !

Dit alles was bekend bij de uitvoerder en heeft ongeveer 2 jaar geduurd voor de liefde (die wel heel diep gezeten moet hebben !) over was en hij zich toch genoodzaakt zag om die persoon netjes wegens werkvermindering ontslag te geven zodat hij fijn in de ww kon wat vanaf het begin af zijn bedoeling was.

Maar om toch niet toe te geven dat hij zich zwaar vergist had in die persoon, vertelde hij dat niet tegen ons, we hoorden het van dat a-sociaal figuur zelf toen hij de laatste keer om half vijf naar huis ging vrijdags. Nu wil het geval dat de maandagmorgen erop iemand zit te vertellen dat een andere collega (nederlander) thuis problemen had en tot diep in de nacht opgebleven was. Nu gaat even later de telefoon en die persoon meld zich ziek en krijgt direkt het volgende te horen van de uitvoerder : "Je bent helemaal niet ziek, je komt maar gewoon werken, van zulke praktijken zijn we hier niet gediend !"
Als je dan leest wat zijn turkse collega 2 jaar lang ongestraft gedaan heeft en de vrijdag ervoor netjes wegens werkvermindering ontslagen is daarom en heerlijk in de WW kon, durf ik gerust te stellen dat dit puur rascisme is. Het is natuurlijk ook de schuld van die nederlander, dan had hij maar een turks of italiaans paspoort moeten hebben, dan kon hij zich 7-8 maanden per jaar ziek melden zonder commentaar te krijgen.

*1 persoon van turkse afkomst waarvan iedereen (behalve de leiding natuurlijk) wist dat het (op dat moment) de grootste lamzak van het hele bedrijf was (zal niet nodig zijn om te vermelden dat ie een brede arrogante/zelfverzekerde grijns op zijn bek had) , kreeg s'morgens een werk opgedragen en het viel al meteen op dat hij daar geen zin in had. Vandaar ook dat hij een paar minuten later begon te klagen over pijn en naar huis ging (dachten wij) in de ziektewet. Nu wil het geval dat de uitvoerder om verf was en toen hij buitenstapte bij de verfzaak zag hij die persoon die een uur eerder nog op het werk was, binnenstappen in het turks cafe. Terug op het werk vroeg hij aan de voorman wat er gaande was en er is daar verder nooit wat mee gebeurd en dat gedrag is nog jaren doorgegaan en misschien nog wel.

Diezelfde persoon vertelde voor hij naar het turks cafe ging tegen mij dat zijn broer uit turkije overkwam en ook bij ons kwam werken. Ik dus naar de uitvoerder en vroeg hem of dat waar was, en vertelde hem er meteen bij dat 1 zo'n a-sociaal figuur meer dan genoeg was. Daarop zei hij dat hij er niks van af wist en dat "het nog lang niet zover was" en inderdaad, het heeft toch een hele tijd geduurd voor hij die broer(illegaal) toch aannam ondanks negatief advies. Met dat figuur kon je dus werkelijk totaal niks beginnen, alles moest je tien keer uitleggen en voordoen en dan kon hij het nog niet en stond gewoon met een grijns op zijn bek te kijken en moest je het nog zelf doen.

Een sprekend voorbeeld daar van waren 10 zware HE balken die op een grote kar lagen, die waren zo zwaar dat ze niet met de hand gedraaid konden worden, enkel met de loopkat. Eerste balk deden we het voor, even de ketting onder de balk doortrekken en aan de andere kant omhoog en achter de rand pikken en optakelen zodat balk vanzelf omdraaide, makkelijk toch ? Vanaf balk nr 2 tot en met balk nr 5 of 6 hing ie gewoon de haak aan de balk en was apetrots dat hij dat voor elkaar gekregen had. Iedere keer opnieuw deden we het voor hoe het moest, iedere volgende keer hing hij weer gewoon die haak aan de balk met een grijns er achter aan hoe snel ie dat wel niet begrepen had. Tot we stopten er mee en het zelf deden. Hele snelle leerling dus ! Ik weet wel zeker dat velen die dit lezen hem een trap onder zijn reet zouden geven en alles gewoon meteen zelf zouden doen.

Hij werd dan ook door iedereen vermeden en als iemand hulp nodig had en de voorman wou die persoon sturen, kon iedereen het ineens zonder hulp af. Beter met wat pijn in je rug naar huis dan je te ergeren aan zoiets was iedereen zijn gedachte. Na maanden van klagen door de voorman tegen de uitvoerder, werd dat hopeloze figuur toch netjes buitengewerkt.
Echt een wonder dat men dat aandurfde !

*1 nederlander die een paar jaar na mij bij het bedrijf begonnen is, heeft zich op 13 jaar tijd 3 keer ziek gemeld (ik 5 keer op 15 jaar) omdat hij ook inderdaad ziek was en dan nog maar voor 1 of 2 weken. Nu wil het geval dat zijn vrouw bevalt en de baby was schijnbaar allergisch voor koeiemelk, maar voor de dokter dat gevonden had ging er een hele tijd van dag en nacht gejank van de baby aan vooraf en moest die persoon slaappillen slikken om te kunnen slapen. Op de verpakking stond duidelijk dat je er geen auto mee mocht rijden en dat voelde hij zelf ook dat hij daar veel te suf voor was. Maar omdat hij chauffeur/monteur was, vroeg hij aan de uitvoerder of hij sleutelwerk voor hem had omdat het absoluut niet verantwoord was om met de vrachtauto te rijden, door de polder naar het werk met de luxe auto durfde hij nog net aan. Vervolgens kreeg hij het volgende te horen : "Je bent hier chauffeur en je rijd maar gewoon met de vrachtauto ! "

De andere dag meldde die persoon zich dus ziek omdat hij dat werk niet kon doen en er geen ander werk voor hem was. Toen na een week het probleem thuis opgelost was en hij van de slaappillen af was, kwam hij weer terug op het werk en het eerste dat hij te horen kreeg zodra de uitvoerder binnenstapte was : "Wat dacht je wel, ik ga maar eens lekker in de ziektewet kruipen !". Daar kreeg hij dus meteen een fel antwoord op terug en toen zweeg hij en liep weg. Had hij nog meer commentaar geleverd, dan had hij van mij nog een feller antwoord kunnen krijgen.

Hij heeft veel geluk dat de mensen in de streek nogal rustig zijn, als een leidinggevend persoon in de rotterdamse haven zoiets moest flikken, kreeg hij meteen een zodanige dreun tegen zijn rascistische kop dat zijn sokken er van af zouden zakken en terecht ook. Het is natuurlijk ook de schuld van die nederlander, dan had hij maar een turks of italiaans paspoort moeten hebben, dan kon hij zich 7-8 maanden op een jaar ziek melden zonder commentaar te krijgen en dan zouden sommige (niet de werkende collega's) ontzettend gelukkig zijn elke keer dat hij weer op het werk terug kwam.

Samengevat had hij dus gewoon in de vrachtauto moeten stappen met een grote kans dat hij onderweg in slaap viel en met 300 PK en 16 meter lang een heel stel schoolkinderen platreed die daar elke dag met hele rijen naar school fietsten, en dat enkel omdat hij binnen het bedrijf niet dezelfde rechten als een turk of een italiaan had. En was dat gebeurd, dan had de echte schuldige die hem opdracht had gegeven om toch te rijden van niks geweten zoals altijd bij zulke gevallen.

De ziektewet was volgens de leiding van dit bedrijf dus duidelijk opgericht om turken en italianen van geld te voorzien als ze zich (heel vaak) niet ziek zijnde toch ziek melden omdat ze geen zin hadden om te gaan werken, de ziektewet was dus duidelijk niet bedoeld voor nederlanders die (zelden) echt ziek waren en niet konden werken volgens hun.

Ook even vermelden wat een kontrast tussen de bedrijfsleider die met een grote Volvo reed waar de lichten vanzelf aan gingen als de kontaktsleutel omgedraaid werd en iedereen binnen het bedrijf per poster met de text : "Laat je zien overdag !!! Doe je lichten aan !!" aanspoorde om zich veiliger te gedragen op de weg en dan de uitvoerder die iemand die niet eens kan en mag rijden de weg op wou sturen met 300 PK en 16 meter enkel omdat ie een minderwaardige nederlander was.

*1 nederlander die net voorman geworden was, kreeg een hernia en moest 2 maanden plat in het ziekenhuis en daarna 5 maanden thuis naar de masseur of kraker of zoiets. Op die 7 maanden heeft hij 1 keer bezoek gehad vanuit de leiding van het bedrijf, maar lees nu het volgende geval maar eens goed. 1 italiaan die al meerdere malen bij het bedrijf gewerkt had werd weer terug aangenomen en na enkele weken ontslagen omdat hij steeds te laat of niet op het werk verscheen. (is dat eigenlijk geen discriminatie ?) Een jaar later was er een groot werk en werd hij weer triomfantelijk binnengehaald .(wat zijn het toch aardige mensen !)

Na een tijd krijgt hij op het werk een hersenbloeding en word afgevoerd. De maanden erna kreeg hij elke week vanuit de leiding van het bedrijf bezoek om te kijken hoe het met hem ging, dat was volgens de uitvoerder min of meer een "morele verplichting" van het bedrijf. Schijnbaar geld dat niet voor nederlanders !

*Een persoon met turkse nationaliteit was aan het stralen toen de monteur langs zijn ketel liep en zag dat er een lek in de slang zat. Hij zette dus de luchtkraan dicht en ging om gereedschap, toen hij bijna klaar was met de reparatie moest hij nog wat halen en intussentijd stapte de turkse medewerker over het gereedschap en de losliggende slang en zette de luchtkraan terug open en ging weer naar binnen onder de straalkap. Intussen komt de monteur terug, zet zich op de grond voor de ketel en wil de reparatie afmaken als de straler zijn ketel aanzet en hij de volle lading grit in zijn gezicht krijgt. Hij zet de luchtkraan weer dicht en de straler krijgt het een en ander naar zijn kop geroepen natuurlijk.

Nu kwam dit geval later eens ter sprake in de kantine en de uitvoerder had zijn antwoord al klaar : "Het was de schuld van de monteur omdat die een hangslot (wat waarschijnlijk niet eens aanwezig was) aan de luchtkraan had moeten doen zodat niemand de ketel kon starten !". Nu was de monteur daar niet bij, want dan had hij gegarandeerd het oude testament enkele malen achterstevoren naar zijn kop gehad ! Zijne koninklijke hoogheid de turk kon er niets aan doen, die had zich niet moeten afvragen waarom iemand de luchtklep dichtzette, waarom zijn slang los lag met gereedschap erbij waar hij overheen moest stappen om bij de luchtklep te komen. De schuld lag 100 % bij de monteur.
Uit mijn ervaring weet ik wat er gebeurd zou zijn als de monteur turk en de straler nederlander geweest was. Dan zou de nederlander een grote lomperik geweest zijn en zijn hersens moeten gebruiken zodat "DIE jongen" geen grit in zijn gezicht gekregen had.

Later is die turkse medewerker buitengegooid omdat hij maandagmorgen om half 2 de uitvoerder uit zijn bed belde omdat hij een snipperdag wou omdat hij geld moest halen bij de bank, die kreeg hij dus niet (is dat geen discriminatie eigenlijk ?) en hij bleef gewoon thuis met een smoes dat zijn auto niet wou starten. De volgende dag kreeg hij op staande voet ontslag en hij voerde aan dat hij de hele zondagavond gebeld had naar de uitvoerder en hij niet thuis was terwijl hij de deur niet uit geweest was. Het mooie aan dit geval is dat hij een tijdje later op een andere lokatie weer aangenomen werd, dat was ook normaal daar dat de ene uitvoerder iemand buitengooide en de andere hem terug aannam.

*Alle keren dat er weer zo'n a-sociaal geval door de uitvoerder aangenomen werd en de voorman continu liep te klagen dat dat figuur niks geen interesse had om wat te leren en alleen maar de kantjes er af liep tot het half vijf was, was het commentaar van de uitvoerder : "Je kunt niet verwachten dat "DIE jongen" alles op 1 dag kan !". En wij konden gewoon verder samenwerken met zo'n lamzak die gewoon de boel verziekte , gezellig !
Was het echter een nederlander die vanaf een andere lokatie tijdelijk daar geplaatst werd en die wel doorwerkte, maar eerst nog moest wennen aan dit werk omdat het de eerste keer was dat hij dat deed, dan "viel er niks mee te beginnen !" en werd hij normaal vrij snel naar de vorige lokatie teruggestuurd.

Er werkte (was aanwezig) al jaren een noordafrikaan die met iedereen waar hij mee moest samenwerken binnen 5 minuten ruzie had omdat hij zo dwars als een kapmes was en altijd over iedereen baas wilde spelen en ook iedereen waar hij mee moest samenwerken vanaf de eerste minuut al duidelijk maakte dat ze niks konden en hij de "specialist" was, vandaar na enkele minuten al ruzie met iedereen. Hij was echter geliefd bij alle uitvoerders vanwege zijn spionageactiviteiten, hij bracht hun de laatste nieuwtjes zo snel mogelijk.
Hij sprak deze uitvoerder ook aan met zijn achternaam, net of hij zelf een hogere rang had. Tegen iedereen waar hij mee samenwerkte had hij ook dezelfde standaart opmerkingen : "Ach, jij nie weet !" en " Ach, jij nie spreek van de nederlands !" etc.etc.etc.

Hij was met zijn werk zo traag als dikke stront door een trechter bij 40 graden vorst en met een nylonkous eronder, maar door zijn spionage werk kon hij doen en laten wat hij wilde.
Geregeld reed hij een paar uur of een uur of een half uur eerder naar huis als hij kans had er voor, maar daar werd door de leiding van het bedrijf niks aan gedaan omdat hij zo geliefd was bij hun. Hij heeft het zelfs geflikt om een uitvoerder zijn zoon die altijd beschermd werd door zijn vader, aan te vallen op het werk waarna de uitvoerder aan zijn zoon het volgende commentaar gaf : "Je moet die man met rust laten,dat is een vakman, die kunnen we niet missen !".
Als iemand anders nog maar met een vinger wees naar dat zoontje ging ie al te ver.

ALS JE DACHT DAT JE NU ALLES GEHAD HAD,LEES DAN HET VOLGENDE MAAR EENS GOED.

*Ik vroeg eens op kantoor aan de bedrijfsleider waarom die personen met buitenlandse nationaliteit niet gewoon ontslagen werden zodra ze zulk a-sociaal gedrag gingen vertonen zodat er een ander voor aangenomen kon worden die misschien zijn werk wel deed. Daarop kreeg ik het volgende antwoord en dat moet je bedenken dat dit een bedrijf is wat winst behoort te maken en geen sociale werkplaats :"Dat is misschien de mentaliteit van dat volk !". Daarop had ik de eerste 5 minuten geen commentaar omdat ik gewoon stomverbaasd was dat iemand met zo'n functie zo'n antwoord kon geven. Van collega's hoorde ik later : "Ik had dit en dat gezegd !".Toen ik ze vroeg om zich eens in te leven in de situatie, zeiden ze : "Inderdaad, dan had ik ook met een mond vol tanden gezeten !".

Uitgaande van de uitspraak van de bedrijfleider kon dus elke nationaliteit zijn mentaliteit en cultuur voortzetten in dit bedrijf. Dan hebben wij als nederlanders dus veel geluk gehad dat ze daar in dat bedrijf nooit geen koppensnellers aangenomen hebben !!!!

*Om nog eens aan te tonen hoever het vertrouwen in buitenlanders ging, zal ik nu het volgende voorval noemen.
1 persoon met turkse nationaliteit die met zijn ene oog 20% en met het andere 50% gezichtsvermogen had, moesten ze ergens op een geschikte plaats zetten (daar konden ze dus wel aangepast werk voor zoeken !) zodat hij toch kon blijven werken, aardige mensen toch ! Met die persoon kon je absoluut niets beginnen omdat het net zo'n vertraagde opname leek als hij bezig was en je alles 10 keer moest uitleggen en voordoen en vervolgens het zelf moest doen omdat hij niks snapte.

Nu wil het geval dat er net een mobiele hydraulische kraan met een ton of 5 hijsvermogen aangeschaft werd en de uitvoerder zei tegen de voorman dat hij een goeie persoon gevonden had om daar mee te draaien, toen hij de naam van dat figuur noemde kreeg hij meteen het volgende commentaar van de voorman : "Als die blinde mol met die kraan gaat draaien, gaat geen een van de jongens hier de lading aanpikken !". Daarna heeft de uitvoerder dat ook nooit meer naar voren durven brengen.
Die "ideale kraandrijver" mocht wel helpen aanpikken bij de kraan waarbij de kraandrijver de eerste week zelf moest aanpikken, terug in de kraan om te hijsen, eruit om de lading recht boven de kar te hangen, snel terug erin om de lading te laten zakken en daarna weer eruit om los te maken, erin en eruit om de volgende lading aan te pikken.

De ideale kraandrijver stond bij dit alles 5 meter verderop met zijn handen in zijn zakken te kijken omdat hij er absoluut niks van snapte. In het begin gaf die kraandrijver instructies er aan dat hij de lading in het midden moest aanpikken waar de haak al gereed hing, vervolgens sloeg die de strop ergens aan het eind om de lading vast. De kraandrijver roepen vanuit de kraan :"IN HET MIDDEEEEEEN !!!!" waarna hij in paniek raakte en vervolgens met de armen omhoog "WAAR PIK ???? WAAR PIK ????". Na een week weigerde de kraandrijver om nog uit zijn kraan te komen en werd er dus niks meer geladen en gelost en na wat woorden met de voorman, kreeg hij een andere hulp.

*Een nederlander die er meer dan 25 jaar gewerkt heeft, zat altijd op een vaste plaats met 1 of 2 italianen erbij en hij was verantwoordelijk voor alles daar. Dit beschermingsbeleid heeft hem al die jaren zodanig op zijn zenuwen gewerkt dat hij na het volgende voorval op zijn 40 ste zich in een hoekje heeft weggestopt en heeft zitten janken omdat hij het niet meer zag zitten. Zijn 2 italiaanse hulpen namen s'middags 2 keer pauze terwijl het werk klaar moest, toen hij daarover zijn beklag deed bij een (italiaanse) superieur van die 2, werd hij gewoon in zijn gezicht uitgelachen.

*Wat er ook een regelmatig terugkerende gebeurtenis was, was het commentaar geven op werk van hardwerkende nederlanders omtrent de duur er van, en daarbij werd dan verwezen naar het werk van 1 of een ploeg italianen, ongeacht of de situaties vergelijkbaar waren of dat het bij die italianen maar half gedaan was en er naderhand nog meer uren in moesten worden gestoken om het in orde te brengen. Zo werd er eens zonder het werk te bekijken of eerst te testen, telefonisch een werk aangenomen om de tanks van 2 binnenvaarttankers te stralen en te voorzien van een laag coating. Er zat een dusdanig dikke laag rubberachtige coating op de tankwand dat er niet meer dan 7-8 vierkante meter per dag per man kon worden afgestraald, zo moeilijk ging het er af.

Er moest dik geld bij op dat werk en er werd besloten om s'avonds een ploeg italianen in het zwart te laten werken terwijl ze overdag in Belgie in de dop zaten. (wisten wij niet, viel ook helemaal niet op !) Na enkele dagen aan dat werk werd als test eerst de coating met luchtbeitels verwijderd zodat het stralen naderhand veel sneller ging wat inderdaad ook prima werkte zolang de beitels maar scherp waren. De eerste 2 dagen dat wij overdag met luchtbeitels in 1 tank bezigwaren, kwamen s'avonds die italianen in die tank waar de coating al verwijderd was stralen wat dan 10 keer zo snel ging als voorheen toen ook de coating er af gestraald werd. Overdag was er o.a dezelfde nederlander als in het vorige geval die er al meer dan 20 jaar zat aan het stralen in een tank waar de coating nog op de wand zat wat dus ontzettend lang duurde. De italianen hadden dus weer zoals gewoonlijk het makkelijke werk !

*De derde dag kwam de bedrijfsleider eens poolshoogte nemen en ging naar die nederlander toe met het volgende commentaar : "Hoe komt het toch dat het bij jou zo lang duurt, bij die italianen gaat het 10 keer zo snel !!!". Nu had ik die man nog nooit kwaad gezien, maar op dat moment barstte hij zowat en vloekte de bedrijfsleider stijf, en terecht ! Ook gaf hij er meteen het volgende commentaar bij :"Als ik hier morgenochtend kom en die rotitalianen hebben die tank gestraald waar op dit ogenblik de coating er af gebeiteld word, pak ik mijn spullen en kunnen jullie (uitvoerder er ook bij) en jullie italiaanse vriendjes kapotvallen !".

Dit dreigement werd door de bedrijfsleider en de uitvoerder zeer serieus genomen en die ploeg italianen werd een keer of 5-6 er op gewezen (was nodig omdat ze zo stom en vooral zo dwars waren) dat ze uit die tank waar de coating al verwijderd was weg moesten blijven waar ook continu op gelet werd of ze dat ook deden. Sindsdien paste de bedrijfsleider wel op om onterecht en ondoordacht commentaar tegen die persoon te geven. Dit was overigens een hele normale gebeurtenis binnen dat bedrijf. Italianen waren gewoon beter volgens de uitvoerder en bedrijfsleider, zo verliefd waren ze er op, zootje rascistische flikkers !!!

Zo was de uitvoerder nog altijd trots dat hij eens een italiaan had aangenomen die na 1 jaar al verwijderd was (omdat hij zo goed was waarschijnlijk) die enorm goed was in vliegen van de tafel schieten met een elastiekje. 15 jaar na dato vertelde hij dat nog met trots op zijn gezicht hoe goed die italiaan dat kon, het werk wat hij afleverde was schijnbaar van minder belang. Ik heb zelf bij die bewuste italiaan gewerkt en het werk dat hij afleverde was typisch italiaans: Vlug, vlug, vlug en na afloop kon een nederlander het opknappen omdat het maar half gedaan was.

Misschien kan iemand die dit voorval zoals er zoveel van waren zich wel voorstellen waarom de Centrumpartij een voorkeur had bij sommige nederlanders (waaronder ik !) daar (trouwe hersenloze rooie stemmers niet meegerekend !) op die afdeling.

*Een italiaan (de voorraad raakt niet uitgeput) die al meer bij het bedrijf gewerkt had, werd weer met veel triomf binnengehaald en moest later een werk gaan doen op een fabriek. Toen hij bij ons terug kwam, werd er bijna elke zaterdag 6 uur overgewerkt en toen een collega zijn urenbriefje s'maandags op die van die italiaan legde, kon hij zijn ogen niet geloven, inplaats van 6 uur net als ons had hij 8 uur ingevuld ! Direkt een hoop kabaal natuurlijk en de uitvoerder had daar een verklaring voor : "die italiaan woonde in belgie en omdat hij daar meer belasting moest betalen, kreeg hij 2 uur extra betaald zodat hij netto hetzelfde had !", mooie smoes.

Nu zat de buurman (belg) van die persoon ook binnen en daar werd meteen overleg mee gepleegd en het bleek dat bruto/netto hetzelfde was in belgie. Toen kwam de uitvoerder met het verhaal dat het een afspraak was tussen die italiaan en de bedrijfsleider en dat hij er niks aan kon veranderen. Daar gingen wij niet mee akkoord en toen moest hij tegen die italiaan zeggen dat hij in het vervolg ook maar 6 uur betaald kreeg. Nu was er een collega die al meer dan een jaar wist dat die italiaan 2 uur extra kreeg zaterdags en die grote hufter deed daar zijn bek niet over open tegen ons.

Het viel op dat die italiaan bijzonder rustig bleef nu hij geen 2 uur extra meer kreeg en dat paste niet bij die nationaliteit. Die zouden normaal meteen in paniek raken en met hun armen in de lucht zwaaien en veel geblabla e.d. Na een paar weken legde die italiaan zijn urenbriefje weer neer op tafel(nu ondersteboven) en degene die het ontdekt had was de uitvoerder voor en draaide het om en er stond nog 8 uur op ! Daarna is er nog eens flink gepraat en gedreigd dat als het nu niet klaar was wij niet meer overwerkten en toen was het volgens de uitvoerder ook afgelopen en begon het typisch italiaans gedrag met veel geouwehoer en armen in de lucht.

Als je dan bedenkt dat dat figuur nog nooit een werk had afgeleverd zonder dat het in 1 keer goed was, er moest altijd een hoop aan bijgewerkt worden of compleet overnieuw gedaan . Ik ben zelfs op een zaterdagmiddag tot 2 uur bezig geweest om een werk overnieuw te doen waar hij om 12 uur mee gestopt was en dat perse op maandag afgeleverd moest worden. Dat waren leuningen die hij enkel aan de bovenkant in de verf had gespoten, onderkant vergat hij zoals gewoonlijk. Als je dan later hoort dat hij om half 1 thuis zat en ook tot 2 uur betaald werd, kun je wel nagaan hoe ik over dat rascistische zootje dacht.

Ander typisch voorbeeld van het werk wat hij altijd afleverde was het volgende :
Heel de vloer van de spuiterij lag vol met vierkante staalpaatjes die in de coating gespoten moesten worden en dit moest gebeuren op zaterdag zodat ze zondag konden uitharden en de maandag omgedraaid konden worden zodat de andere kant gespoten kon worden. Normaal als je een staalplaatje spuit moet je het van elke kant spuiten om de randen ook te raken, dat zal iedereen wel duidelijk zijn neem ik aan. Als je dat deed van alle kanten met die coating was de dikte er van bovenop het vlak ook precies goed.
Maandagmorgen moesten ze dus omgedraaid worden en alle plaatjes waren slechts van 1 kant in de verf gespoten (op dikte) zodat 3 randen niet geraakt waren. Dus moest het overnieuw gedaan worden aan dezelfde kant en konden ze pas op woensdag omgedraaid worden.

Hier kreeg ie dus 2 uur extra voor betaald op die zaterdag ! En dat was bij al zijn werk precies hetzelfde. Reken de vertraging, de extra uren die er aan gewerkt moesten worden, de extra coating die er aan verspild werd en reken er de 2 extra overuren ook even bij voor die persoon !

Prima beleid zou ik zeggen !

2 weken nadat hij te horen kreeg dat hij zaterdags ook maar 6 uur kreeg net als ons, is hij van kwaaiigheid opgestapt bij de firma, waarschijnlijk voelde hij zich gediscrimineerd. Maar ik ben over dat figuur nog niet uitgepraat,lees de volgende zaak maar eens :

*Die italiaan nam zijn buurman (belg) mee naar het werk omdat er mensen nodig waren en toen dat karwei klaar was, kwamen ze beide bij ons te werken en kregen wij het volgende van die belg te horen. Die italiaan had gezegd dat het normaal was bij de firma dat degene die meereed 500 bfr (ik dacht dat het dit bedrag was, maar ik ben niet 100% zeker, het kan ook meer zijn) aan de chauffeur gaf omdat die geen kilometervergoeding van de baas kreeg. De eerste paar maanden gaf die belg dus elke week netjes geld aan die klootzak terwijl die gewoon kilometervergoeding kreeg van de zaak. Bij ons kwam hij daar natuurlijk snel achter en was het even flink kabaal. De uitvoerder kon daar niks aan doen zei hij omdat het een afspraak tussen die twee was. Ik weet wel zeker dat als het een nederlander geweest was in plaats van zijne koninklijke hoogheid de italiaan, hij op kantoor kon gaan uitleggen waarom hij zijn collega's aan het bestelen was.

*Het was normaal dat er iemand een boer of een grote scheet liet in de kantine als hij met overdruk in zijn lijf zat en bij de uitvoerder was het s'morgens het eerste wat hij deed zodra hij de deur opendeed. Maar nadat zijne koninklijke hoogheid de italiaan zijn beklag erover deed dat het niet normaal was, mocht het ineens niet meer van de uitvoerder, je moet het tenslotte onze hooggeeerde gast naar de zin maken !

*Wie is er te vertrouwen ?

Dat is niet zo moeilijk natuurlijk, dat is elke "DIE JONGEN" van het/de superieure ras/nationaliteit !

Ik en een andere nederlander deden s'avonds een groot werk in de straalloods en het was om een uur of 11 klaar dacht ik. De volgende morgen eerst de vraag van de uitvoerder hoe laat we klaar waren, even later de vraag of we een tv programma gezien hadden wat om een uur of 9 te zien was. Daarop vroeg die andere nederlander of dat een truc was om te kijken of we toch niet eerder klaar waren dan we zeiden.

Antwoord van de uitvoerder was dat hij om half 10 had gebeld en dat er niemand op nam en dat wij dus al weg waren, PUNT UIT ! Dit was dus het vertrouwen in de nederlanders die zich kapotwerkten.
Oorzaak dat er niemand op nam was heel eenvoudig, die straalketels kon je zo instellen dat je enkel lucht kreeg en/of lucht+straalgrit. Nu stond er 1 zo'n ketel zo ingesteld dat je er ook enkel mee kon blazen en de andere niet. Ik wist dus hoe dat te wijzigen (andere niet ondanks dat ze "De beste waren die ze ooit gehad hadden !", hun lievelingetjes dus.) wat heel eenvoudig was door even een stroomdraadje los te halen en zodoende stonden we samen af te blazen ipv maar 1 persoon terwijl de ander niks deed en hoorden we die telefoon dus niet. Hier spaarden we dus ook weer overuren mee uit voor het bedrijf, maar gewaardeerd werd het dus duidelijk niet.

Wie is er dan wel te vertrouwen als het niet de nederlanders zijn die zich kapotwerken?
Zo'n "DIE JONGEN" Natuurlijk !

Deze italiaan die elke zaterdag ondanks dat zijn werk maar half gedaan was 2 uur extra betaald kreeg, zat op dat grote werk op dat sluizencomplex samen met zijn belgische buurman. Nu reed die belg s'avonds om 7 uur eens op zijn brommertje door het dorp waar dit bedrijf gevestigd was en hij kwam die uitvoerder tegen in zijn auto die hem niet zag. Hij vertelde tegen mij dat hij toen bang was dat de uitvoerder er achter zou komen dat die italiaan daar op dat werk geregeld de uren tot 8 uur doorgeschreven had en die belg en die italiaan al om goed 6 uur thuis waren. Die belg had al op het gemakje gegeten thuis en zich gewassen en was nu om 7 uur op pad naar elders terwijl zijn loon nog een uur doorliep.
Dit kon dan omdat de italiaan die er voorman was 200% betrouwbaar was, die moest niet gecontroleerd worden blijkt wel. Zijn arrogante/zelfverzekerde grijns op zijn bek en zijn nationaliteit betekende gewoon dat hij betrouwbaar was.

*Na het geval met de italiaan met 2 uur extra zaterdags werd er door de uitvoerder de opmerking gemaakt dat er nooit meer een buitenlander wat extra betaald zou krijgen, lees nu het volgende geval maar dat nog geen 2 jaar na die uitspraak plaats vond : Een persoon van turkse afkomst (harde werker, viel prima mee samen te werken) die normaal bij een groep landgenoten op een fabriek zat, kwam bij ons te werken en kreeg de eerste keer zijn loonzakje bij ons en maakte meteen de volgende opmerking : "Wat is dat, bij ons op de fabriek krijgen we fl 7.50 straalpremie per dag en hier maar fl 5 !". Toen werd er dus wederom een stevig gesprekje gevoerd waar ze nu weer mee bezig waren. De uitvoerder had zijn smoes al klaar : "op de fabriek hebben ze s'avonds nog een paar sokken aan als ze hun sokken uitdoen van de zwartigheid daar !". Dat was dus de reden dat ze fl 2.50 extra kregen per dag voor hetzelfde werk binnen het zelfde bedrijf.

Wij hebben direkt gezegd dat als zij fl 7.50 straalpremie per dag krijgen, wij dat ook moeten hebben. Dat moest de uitvoerder toch even aan de bedrijfsleider vragen of dat wel kon en later zei hij dat wij dat ook kregen, enkel maar omdat wij ze voor de zoveelste keer op rascisme hadden betrapt. Later spraken we de voorman op die fabriek en die zei dat het alleen voor de turken bedoeld was omdat die er om gevraagd hadden, maar hij gaf de enige nederlander daar hetzelfde en hij kreeg geen commentaar van het kantoor. (durfden ze waarschijnlijk niet omdat ze bang waren dat wij erachter zouden komen ). Maar daarmee is de zaak nog niet afgedaan zoals wij op dat moment dachten.

Een andere turk die daar op die fabriek werkte moest eens bij ons zijn en deed zijn beklag over de leiding van het bedrijf. Het waren grote leugenaars, want ze hadden een afspraak via de uitvoerder met de bedrijfsleider gemaakt dat ze eerst een jaar fl 7.50 per dag zouden krijgen en daarna fl 10. Omdat wij er nu achter gekomen waren en we hetzelfde eisten, kon die fl 10 niet meer doorgaan omdat dat teveel zou gaan kosten omdat wij dat dan ook zouden eisen. Dat hadden ze via de uitvoerder van de bedrijfsleider te horen gekregen. Het komt er dus op neer dat als onze goede turkse collega zijn mond niet open gedaan had over die fl 5, de turken op die fabriek binnen hetzelfde bedrijf een jaar later fl 10 premie per dag hadden gekregen en de minderwaardige nederlanders maar fl 5 ! Dit noem ik geen positieve discriminatie of rascisme meer, maar PURE APARTHEID !

*Ik kan als ik alle gevallen die ik hier genoemd heb en die ik allemaal stuk voor stuk zonder wijzigingen in wiens voordeel dan ook genoteerd heb, zelf ook absoluut niet begrijpen waarom nooit eens iemand een zaak aangespannen heeft wegens rassendiscriminatie of een klacht ingediend bij een vakbond over dit apartheidsbeleid. Er zijn verschillende redenen voor te bedenken :
*De rooie met het grootste smoel was ook meteen de grootste bazepoeper/kontkruiper van het hele bedrijf en die gaat zijn promotiekansen natuurlijk niet vergooien.
*Dit zijn gevallen die ik uit een periode van 15 jaar heb geplukt en het was daar min of meer geaccepteerd dat de leiding tot over hun oren verliefd was op buitenlanders en vooral op italianen, en aan een verliefd hart kun je niks wijzigen, dat is algemeen bekend.
*Alles gebeurde stiekem zonder dat de nederlanders het mochten weten.
*Er was bijna geen concurrentie in de buurt die hetzelfde werk verrichtte en de meeste nederlanders daar hadden geen diploma's en waren blij dat ze vast werk met goed loon hadden.
* Elke keer dat ik en de rest iets beu waren en ik begon erover in de kantine, bleef alle vooraf beloofde hulp van collega's achterwege en als ze alleen maar ja of nee moesten zeggen hielden ze hun kop dicht en deden of ze er niks mee te maken wilden hebben. In plaats van me te helpen zoals ze beloofd hadden en hun rechten op te eisen, zaten ze gewoon als zombies voor zich uit te kijken. Kun je je voorstellen hoe dat overkomt bij een officieel onderzoek als die laffe hufters je in de steek laten ?

*Ik wil andere bedrijven er op wijzen om het volgende goed te lezen zodat ze weten wat de gevolgen van zo'n beleid kunnen zijn voor ze zo'n beleid zelf ook invoeren.

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN ZO'N BELEID ?

Als er verkiezingen op komst waren had extreem rechts de grote voorkeur, ook al maakten ze niks klaar. Ik zelf heb diverse malen op de CD gestemd omdat je in dat bedrijf automatisch zo gaat denken.

*Er was een mijnramp in turkije waarbij 80 of 180 mensen de dood vonden en een gezin achterlieten. Wij zaten in ons handen te wrijven en zeiden : "Ziezo, die komen hier in elk geval niet in de weg lopen !" Ik denk niet dat het gemeend was of over nagedacht, maar gewoon een natuurlijke reaktie op het beleid.

*De paar jaar nadat ik bij dit bedrijf vertrokken ben (een grote opluchting) heb ik met een vrachtauto gereden en telkens als er een buitenlander aanstalten maakte om te voet de weg over te steken als ik er leeg of met 50 ton treingewicht aan kwam rijden, zat ik al met een Dirty Harry gevoel achter het stuur: "Come on, make my day !"
Het heeft enkele jaren geduurd eer die gedachten uit mijn hoofd verdwenen waren. Bij anderen die daar vertrokken zijn zal dat hetzelfde zijn vermoed ik. Achteraf bekeken is het zelfs voor mijzelf niet voor te stellen hoe men iemand zo ver kan krijgen, toch is het goed mogelijk als je genoeg positief discrimineerd blijkt wel.

*Alles samengevat durf ik rustig te stellen dat als de panda en de tijger door het WNF hetzelfde beschermt werden als genoemde buitenlanders bij dit bedrijf, de arme beestjes niet meer op de lijst met bedreigde diersoorten zouden voorkomen !

*Later toen ik er weg is de nieuwe ziektewet gekomen waarbij een bedrijf van deze grootte de eerste 6 weken ziektewet zelf moesten betalen. Ik vermoed dat de bescherming van dergelijke a-sociale gevallen wel gedeeltelijk opgeheven zal zijn i.v.m. de enorme kosten als het beschermingsbeleid gewoon door zou gaan. Ik heb verder ook geen ex collega's meer gesproken die daar werkten omdat ik al moet kotsen als ik de naam van het bedrijf hoor.

*Het lijkt er in eerste instantie op dat er personen zijn die van de a-sociale dienst in de gemeente steekpenningen kregen om genoemde a-sociale gevallen daar weg te houden, maar dat zal in de praktijk niet voorkomen denk ik.

*Ook de korting op sociale premies als je een buitenlander aanneemt die langer dan een jaar werkeloos is (bij nederlanders overigens 2 jaar, ook geen discriminatie ?) zal de reden niet zijn van dit beleid omdat dat maar voor 1 jaar geld voorzover ik weet.

*Ik kan ook nog enkele voorbeelden opnoemen die ik van andere personen gehoord heb die bij een ander bedrijf werkten, maar omdat ik dat zelf niet ter plaatse meegemaakt heb en ik hier geen overdreven of verzonnen verhalen wil plaatsen, laat ik dat achterwege.

*Ik weet wel zeker dat dit geval niet op zichzelf staat en dat het een algemeen voorkomend verschijnsel is en hoe groter het bedrijf is, hoe meer kans dat er positieve discriminatie op 1 of meer afdelingen voorkomt. Bij kleine bedrijven loopt de eigenaar/baas zelf nog eens rond om te kijken wie wat presteert en laat hij dat niet over aan een stel semi flikkers !

Advies aan personen die in de buurt van dit bedrijf wonen en graag met een uitkering thuiszitten : Ben je nederlander, dan moet je bij dit bedrijf niet zijn om misbruik te maken van de ziektewet of genoeg dagen de kantjes er af te lopen om weer recht op een ww uitkering te hebben, want voor je daar genoeg dagen voor hebt ben je al lang buitengeknikkert ! Een uitzondering hierop is als je de uitvoerder aan zijn kont wil likken en voor spion wilt fungeren, dan kan je je ziekmelden zoveel je wilt ook al is het bekend dat je niks mankeert. Heb je echter de turkse of vooral de italiaanse nationaliteit, vraag dan maar aan je landgenoten om welk bedrijf het gaat en solliciteer er maar.

Word je aangenomen, dan word je daar als een soort van afgod beschouwd en kun je gewoon de kantjes er af lopen. Wil je echter een ww uitkering, dan moet je na genoeg dagen de kantjes er af gelopen te hebben je a-sociaal gedrag flink opvoeren (zie voorbeelden) zodat ze je beu worden en netjes ontslag wegens werkvermindering geven. Dat kan wel een flinke tijd duren voor je dat krijgt en de reden daarvoor is je nationaliteit, dus je moet ze wel flink op hun zenuwen werken !

Ze zijn echt te stom om te begrijpen dat je met hun kloten wilt spelen/voeten wilt rammelen zodat je buitengetrapt word, vandaar dat je wel fink je best moet doen om het duidelijk te maken.

Zolang je daar nog aanwezig bent, kun je meer loon/premies eisen dan die stomme nederlanders daar of extra uren voor overwerk die die stomme nederlanders niet krijgen. Je moet echter wel oppassen dat je nederlandse collega's er niet achter komen, want dan is het meteen afgelopen.

*Ben je nederlander en ontzettend lui en je hebt familie die op deze lokatie voorman is : Je moet gewoon niks doen, je word volautomatisch met veel fanfare daar binnengehaald en je mag liggen slapen, de hele dag staan te leunen, de boel verzieken, uit lompigheid of zelfs moedwillig grote schadeposten veroorzaken. Maakt niks uit wat je ook uitvreet, zo lang je maar niet werkt zoals het hoort. Voor je er de eerste dag komt werken is al lang bekend dat je "alles kan" en een enorme "harde werker" bent. De uitvoerder is ontzettend blij dat hij zijn "Lieve Vriend" de voorman (die zo heerlijk in zijn kont kruipt en de stront tot aan zijn elleboog heeft zitten) gelukkig kan maken door diens familie van de straat te houden op kosten van het bedrijf.

Hou wel in de gaten dat zodra je familie hier vertrekt als voorman vanwege dat ie in de WAO gaat of met pensioen, dat de opvolger er van je niet in bescherming neemt en zodra die ziet hoe lui je bent en hoe je de boel verziekt, je waarschijnlijk snel buitengewerkt zal worden zodat ie zijn eigen luie familie ook binnen kan halen om jouw op te volgen. Dat is bedrijfstraditie daar. Jij zal dan als je werk bij een ander bedrijf vind gewoon net als een ander moeten gaan werken, bereid je dus goed voor dat je luie leventje met volledige bescherming niet eeuwig duurt !

Dit is overigens vrij normaal dat zulke dictatorachtige situaties binnen een bedrijf ontstaan enkel omdat de leiding van een bedrijf het toelaat dat leidinggevenden hun familie binnen mogen halen en een handje boven hun hoofd kunnen houden, op kosten van het bedrijf. In Amerika is het bij sommige bedrijven al jarenlang iets waar op staande voet ontslag op staat als iemand familie binnenhaalt heb ik geregeld gezien op tv, omdat ze weten wat er zeer waarschijnlijk gebeurt als je het toe laat. Ik weet dat ook, niet iedereen weet dat helaas en zeker niet degene die het zouden moeten weten. Die willen het zelfs helemaal niet weten volgens mij met hun "kop in het zand" struisvogelpolitiek.

Ben je nederlander en :
* je doet je werk zo goed en zo snel mogelijk en normaal altijd in 1 keer goed zonder dat er naderhand nog iets bijgewerkt moet worden.
* je meld je zelden of nooit ziek, enkel als je het idd ook bent.
* je bent 24/7 beschikbaar en werkt altijd over als het nodig is.
* daarbovenop wil je ook nog zoveel mogelijk STRONT VOOR DANK krijgen.

This is the place to be !

* Ik wil hier aan het einde van dit alles er nogmaals op wijzen dat het niet mijn bedoeling is om anderen op te jutten tegen welke nationaliteit dan ook ! Ik heb hier dacht ik duidelijk laten blijken dat het individuele personen betrof die zulk a-sociaal gedrag vertoonden en geen complete nationaliteit ! Ik heb ook duidelijk vermeld dat er landgenoten van hun werkten die hun werk wel goed deden en zulk a-sociaal gedrag niet vertoonden en waar prima mee viel samen te werken. Ik heb hier ook duidelijk vermeld dat er ook nederlanders werkten (aanwezig waren) die ook zulk a-sociaal gedrag vertoonden, maar die moesten als tegenprestatie wel alle nieuwtjes doorgeven aan de uitvoerder (spioneren !).

*Ook moet ik even iets vermelden wat iedereen wel duidelijk zal zijn denk ik. Door het feit dat de italianen en turken hier konden doen en laten wat ze zelf wilden en konden profiteren van de ziektewet zoveel ze wilden zonder buitengetrapt te worden, werd dit natuurlijk snel doorgebazuind en dat werkte als een magneet op het a-sociaalste tuig wat er onder die 2 nationaliteiten was te vinden. En even solliciteren was helemaal geen probleem voor zulke, enkel een arrogante/zelfverzekerde grijns op hun bek en ze werden meteen aangenomen en ze waren meteen "De beste die ze ooit gehad hadden !".

Dit werd daar "Mensenkennis" genoemd.
Deze uitvoerder beschreef zijn "unieke gave" altijd als volgt :"Ik weet precies wie ik voor me heb !"
Als dat inderdaad zo is, waarom bleef hij dan van zulk a-sociaal rottuig aannemen terwijl ze al zo vaak met zijn kloten hadden gespeeld/voeten hadden gerammeld tot een punt dat ZELFS HIJ ze wel buiten moest trappen terwijl hij er toch vanaf de eerste seconde al SMOORVERLIEFD op was.

Dat zal je je zeer waarschijnlijk wel afvragen.

Dankzij deze "Mensenkennis" kon er o.a. ook het volgende gebeuren, er werd een nederlander als chauffeur aangenomen die na verloop van tijd ook 100% werd vertrouwt en die werd naar de stad gestuurd om een boodschap. Teruggekomen vertelde ie me dat ie meteen een half uur in het cafe gezeten had toen ie daar toch in de buurt was. Vroeg ik hem of ie er nog nooit aan gedacht had dat de uitvoerder er wel eens toevallig langs zou kunnen rijden en de vrachtauto zag staan daar. Daar antwoordde hij op : " Als die uitvoerder je eenmaal vertrouwt kan je doen en laten wat je wil, die is zo stom, dan ziet ie toch niets meer !". Dit waren zijn woorden, niet de mijne. Ik moet wel volmondig toegeven dat die bewering ook klopt.

Zonder enige twijfel waren er genoeg andere turken en italianen die bij het a-sociale tuig wat hier werkte niet eens wilden werken. Zou ik tenminste ook niet willen als ik in het buitenland zou werken en er was een bedrijf waar over het algemeen enkel zulke a-sociale nederlanders zouden werken, zeg maar gerust aanwezig zouden zijn.

Ook wil ik nog eens vermelden dat het enkel op deze afdeling zo'n a-sociaal positief discriminerend/rascistisch zootje was, er was een andere afdeling op een amerikaanse fabriek in de buurt en daar werd iedereen die de boel verziekte gewoon buitengetrapt, nederlander of buitenlander, maakte niet uit. Ook luie familie van een voorman van deze rascistische afdeling die daar solliciteerde via de telefoon werd geweigerd, die persoon die mensen aan nam hoorde al door de telefoon wat het voor iets was. Zelfs na aandringen van het kantoor bij de uitvoerder daar weigerde ie nog om hem aan te nemen. Vandaar dus dat ie wel aangenomen werd op deze afdeling waar zijn familie voorman was, met alle gevolgen van dien. Geregeld met zijn familie een uur ergens achter in een loods staan kwebbelen, kon allemaal, geen enkel probleem. Moet kunnen.

Wat de gevolgen van zo'n beleid kunnen zijn kan misschien een beetje grof overkomen als iemand dit leest, maar als ik gewoon moest noteren dat wij zo'n rascistisch beleid als nederlanders "niet zo leuk vonden" , dan moet ik hier een leugen gaan noteren en liegen laat ik over aan anderen zoals de betreffende uitvoerder. Ik heb dat perse ongewijzigd erbij gezet zodat andere leidinggevende personen in andere bedrijven weten wat de gevolgen kunnen zijn als ze ook zo'n beleid in willen voeren. Ik kan de nationaliteiten van genoemde personen ook niet weglaten of veranderen omdat het beschermingsbeleid tegenover hun en de houding van de leiding tegenover nederlanders juist is waar het hier om gaat.

Ik heb hier ook duidelijk vermeld dat de schuld van dit alles bij de leiding van dit bedrijf zit en niet bij een andere nationaliteit. De buitenlandse personen die genoemd zijn vertoonden enkel maar zo'n a-sociaal gedrag omdat ze wisten dat ze dat ongestraft mochten van de leiding

*Mochten er desondanks toch personen zijn die vinden dat er discriminerende opmerkingen in staan, dan komt dat waarschijnlijk omdat
*Ze het verhaal maar half gelezen hebben en enkel 1 of 2 fragmenten naar voren halen, of niet kunnen lezen.
*Ze dusdanig overgesocialiseerd (superrood cq groen) zijn dat ze enkel het noemen van een nationaliteit al discriminerend vinden, ik wil er even op wijzen dat een nationaliteit een recht is dat je hebt bij je geboorte in een land en geen scheldnaam !
*Ze teveel tijd hebben omdat ze langdurig werkschuw (nederlandse volksziekte veroorzaakt door die rooie bucht in den haag) zijn en toch ergens de dag mee moeten vullen. Ik wil ze adviseren om ook eens bij zo'n bedrijf te gaan werken zodat ze weten hoe je je daar als nederlander voelt.
*Ze graag op de voorgrond willen treden zodra er zich een gelegenheid voordoet omdat ze zich dan een belangrijk persoon voelen. Het is ook een modeverschijnsel om je op fanatieke manier voor elk wissewasje met een publicatie in de krant te laten zetten of zelfs op tv te komen, dat drijft schijnbaar je ego weer een eindje verder op en zulke figuren voelen zich dan ook meteen haantje de voorste.

Mocht je na het lezen van dit alles soms denken dat de bedrijfsleider en uitvoerder Wim Kok en Paul Rosenmuller waren vanwege het allochtonenbeschermen, dan kan ik die gedachte goed begrijpen, maar die waren het niet.

1 ding hebben ze geluk mee in de leiding van dit bedrijf, ze wonen in Nederland, dus komen ze de italiaan of turk uit hun dromen tegen dan kunnen ze er mee trouwen ook, als de liefde wederzijds is tenminste !

Ik kan me overigens goed voorstellen dat als iemand zijn hormonen niet in de juiste volgorde staan en hij zo'n zuid-europeaan/euroaziaat ziet met een superzelfverzekerde arrogante rotgrijns op zijn bek (enorm knap), hij direct een "Penis Acutus Kolossalus" (P.A.K.) er van krijgt. Ik heb dat niet, zal wel gebeuren als ik een mooie jonge meid met flinke bumpers in haar blootje mocht tegenkomen, smaken verschillen nu eenmaal en ik ben nu eenmaal enorm ouderwets. Van die hele paarse/rooie/groene gedachtengang om smoorverliefd te wezen op al wat buitenlands is, zowel mannelijk als vrouwelijk, ben ik nooit gediend geweest.

Hierna kwam dus Paars 1 waar zulk positief discriminerend/rascistisch/apartheids gedrag zelfs wettelijk vastgelegd werd en toen vond ik het hoog tijd om voorgoed op te rotten uit dat semi communistische stadsstaatje. 20 jaar te laat achteraf bekeken.

DIT WAS HET.

Het is september 2008, 15 jaar nadat ik vertrokken bij dit a-sociale positief discriminerende zootje.
Ik kom in Belgie wonen na 10 jaar in de Filipijnen te hebben gewoond, in Nederland wil ik niet meer wonen zo lang ik nog moet werken. De parasiterende geimporteerde buurman mag zijn BMW/Mercedes zelf betalen. Ik heb daar al veel te veel aan bijgedragen onder Kamerat Kok en zijn 40 rovers.

Ik ga op een bulk rijden net als de laatste paar jaar in NL, en kom op een fabriek voor de eerste keer. Er staat een andere chauffeur met zijn rug naar me toe en ik stap er op af om te vragen waar ik me moet aanmelden.

Terwijl hij zich omdraait zegt hij al tegen me :" He, ik ken jou, ik heb vroeger nog bij jouw gewerkt !" , hij herkende mijn stem nog direct.
Volgende wat hij er meteen achteraan gooide : " Wat een a-sociaal zootje was dat daar he ! Je moest alle rotzooi van die italianen op knappen en kreeg vervolgens nog commentaar ook omdat je eigen werk er door stil lag en je daar dus minder had gedaan !"

Dat zegt toch wel iets geloof ik over de ernst van de positieve discriminatie daar.

Hij was er enkele jaren eerder weg dan ik. De uitvoerder waar hij toen voor werkte had de uitvoerder waar ik voor werkte binnen gehaald en al na 2 weken tot voorman gebombardeerd. Het was (aangetrouwde) familie, maar dat zal je zeker niets verbazen, das vrij normaal bij vele bedrijven. Bedrijfsleider/eigenaar van een bedrijf steekt vaak gewoon zijn kop in het zand (struisvogelpolitiek) en vertrouwt blindelings op wat de leidinggevenden allemaal uitvreten. Alle (overduidelijke) signalen dat er iets mis is worden gewoon genegeerd, geen commentaar op "Het Kader" A.U.B. !

Regel 1 : De leidinggevende heeft altijd gelijk en maakt geen fouten !
Regel 2 : Als het niet zo is, treed volautomatisch regel 1 in werking !

Deze uitvoerder was tot over zijn oren verliefd/smoorverliefd op italianen, dat was een publiek geheim daar. En bovendien nog zeer besmettelijk ook, want zijn "Leerling" nam het compleet over zonder na te denken waar hij mee bezig was.

Ik heb alles op deze pagina nog eens goed gelezen en kom tot de conclusie dat ik destijds vergeten ben om iets toe te voegen aan de altijd terugkerende opmerking : "De beste die we ooit gehad hebben !!!" bij elke italiaan/turk met een arrogante/zelfverzekerde grijns op zijn smoelwerk die ze triomfantelijk binnen haalden net alsof ze beter waren dan Sam Phillips, de ontdekker van Elvis Presley.
De laatste heeft maar 1 x "DE BESTE" ontdekt. (Je mag daar gerust anders over denken als je een andere muzikale smaak hebt, geen enkel probleem.)

Deze 2 uitvoerders bleven "De beste die we ooit gehad hebben !!!" binnen halen elke keer nadat ze de vorige "De beste die we ooit gehad hebben !!!" net buiten hadden getrapt vanwege zijn a-sociale, parasiterende, lakse etc. gedrag. De eerstvolgende italiaan/turk die achter werk kwam vragen en die voorzien was van een zelfverzekerde arrogante grijns op zijn bek kreeg volautomatisch ook die titel. Dat was elke keer al bekend dat hij "De beste die we ooit gehad hebben !!!" was voor hij van zijn stoel op stond de eerste dag dat hij er werkte.

Een ander vast ritueel elke keer als hij weer zo'n a-sociaal parasiterend buitenlands stuk ongedierte binnen had gehaald gebeurde als de uitvoerder langs de straalloods liep en de deur toevallig open stond. Dan stopte hij en bleef even staan kijken naar zijn nieuwste aanwinst die gewoon net als een ander aan het werk was.
Na enkele seconden verscheen er dan een big smile van oor tot oor op zijn gezicht, je kon hem gewoon zien denken : " OH, wat heb ik toch een enorm talent om goede mensen aan te nemen !"

Dit herhaalde zich als de bedrijfsleider langs kwam en de deur van de straalloods toevallig open stond. Dan stonden ze beiden even te kijken en verscheen er bij beiden een big smile op hun gezicht en waarschijnlijk kreeg de uitvoerder dan een compliment van de bedrijfsleider : " OH, wat heb jij toch een enorm talent om goede mensen aan te nemen !"
Een paar maanden later als dat a-socale buitenlandse stuk ongedierte dan genoeg dagen gewerkt om weer een WW uitkering te kunnen krijgen in NL of om zijn verblijfsvergunning in Belgie te kunnen verlengen met 5 jaar, begon het a-sociale gedrag zoals elders al beschreven en werd hij tegen de winter netjes buitengegooid wegens werkvermindering.
Behalve natuurlijk als hij "SUPERKNAP" was, dan mocht hij de uitvoerder wat langer met zijn kloten spelen/voeten rammelen.
De hele procedure van wachten tot er weer een "De beste die we ooit gehad hebben !!!" langs kwam om achter werk te zoeken en die aannemen etc. etc. etc. begon dan weer opnieuw.

En elke keer als ze "De beste die we ooit gehad hebben !!!" net buitengetrapt hadden vanwege zijn a-sociale, parasiterende, lakse etc. gedrag, kon het 1 week, of 1 maand, of 3 maanden, of 6 maanden duren, maar dat er elke keer weer een "De beste die we ooit gehad hebben !!!" zou komen bestond geen enkele twijfel over. Het was enkel maar afwachten tot hij zich zelf kwam melden.
Alle italianen/turken die ze tussendoor aannamen en die geen zelfverzekerde/arrogante grijns op hun bek hadden (LEES : die niet KNAP waren), moesten gewoon net als de nederlanders werken, niet dat ze dat overigens altijd deden. Een aanzienlijk percentage er van had enkel maar een bedrijf nodig om zich ziek te kunnen melden en (geheel onterecht) in de WAO te kunnen geraken. In het kort samengevat om uit een ander zijn loonzakje te kunnen vreten.

Vandaar dat ik aan de opmerking : "De beste die we ooit gehad hebben !!!" iets toe wil voegen. Ik had er beter meteen van gemaakt : "De beste die we ooit gehad hebben, WOEPSSSSsssszzz !!!!".

(Origineel van H. met het Harpje)

Dit vanwege het "ROZE" karakter van het geheel.


REAKTIES OP DISCRIMINATIE

Hier staan de reacties op deze pagina zonder de naam van de afzender en zijn e-mailadres te vermelden. Mocht je willen reageren op mijn ervaringen bij dit bedrijf,dan zal ik dat hier plaatsen.


subject :Long time no see !

Hallo die Jaap, ik hoorde van mijn zwager dat hij op een homepage van iemand met jouw naam terechtgekomen was en toen hij zei dat de eigenaar van de homepage in de filipijnen woonde, wist ik dat jij het moest zijn en zodoende stuur ik je deze mail na je homepage eens goed bekeken te hebben. Ik wist overigens niet dat jij een computerfanaat was, ik dacht dat jouw hobby proppeschieters waren.

Hoe is het zo, bevalt het je een beetje in de tropen ? Ik heb alles bekeken op je homepage en in "discriminatie" herkende ik dus duidelijk het bedrijf waar jij gewerkt hebt. Ik kom daar nog af en toe voor mijn werk. Omdat er nog niemand op gereageerd heeft, zal ik de eerste zijn die een reaktie naar je stuurt. Ik heb daar van jou en je collega's wel eens het een en ander gehoord hoe ze buitenlanders beschermden, maar dat ze er zo verliefd op waren wist ik niet. Ik wist verder geen details, ik hoorde enkel oppervlakkige opmerkingen van jullie.

Aangezien deze gedetailleerde voorvallen zoals beschreven op je homepage van jou komen, twijfel ik er geen seconde aan dat het inderdaad waar gebeurd is, bij een ander zou ik er nog aan kunnen gaan twijfelen. In al die jaren dat ik daar kom is het inderdaad nog altijd een duivetil van de ene buitenlander na de andere geweest, maar nu weet ik dus waarom dat is. Ik kan dus echt niet begrijpen dat een werkgever zo'n rascist kan zijn dat hij een buitenlander 2 uur extra betaald voor overwerk. Ze hebben veel geluk dat er geen verkeerde (of juist een goeie) binnenzat die zich eens goed kwaad maakte over zoiets. Ik heb er al voor minder dan dat op de vuist weten te gaan op het werk.

De uitdrukking "luie blo familie" van de voorman had je niet beter kunnen omschrijven, degene die ik denk dat je bedoeld heeft het buskruit inderdaad niet uitgevonden en zal zeker niet overwerkt raken. Ik snap niet dat je daar zo lang gebleven bent bij dat zootje,ik was er snel vertrokken denk ik.

De rest van deze e-mail heeft geen betrekking op het document "discriminatie" en heb ik hier dus niet geplaatst

Op verzoek van de afzender heb ik zijn gegevens weggelaten.

Ik heb dus een mail teruggestuurd en ik wil even een klein fragment eruit hier plaatsen. :

"Ik ben geen computerfanaat, ik heb deze computer in januari 99 gekocht zodat ik gemakkelijk kontakt met bekenden uit nederland kan houden en om me niet te vervelen hier en heb zelf geleerd om er mee om te gaan. Ik kan ook gewoon overdag mijn computer gebruiken terwijl werkenden in nederland zich s'avonds moeten haasten om hun hobby te beoefenen. Deze homepage is gewoon een leuke bezigheid waar ik mijn mening op kwijt kan."

en :

"Ik kan zelf achteraf ook niet begrijpen dat ik daar zo lang gewerkt heb, ik had met mijn timmermansdiploma zo in de bouw kunnen gaan zodat ik ook vakantiebonnen had gehad die denk ik voor mij en nog enkelen de belangrijkste reden was om daar te blijven."


subject :Reaktie.

Hallo, ik heb met veel belangstelling uw pagina over discriminatie gelezen en wil hier graag even op reageren. Ik ben hier op gewezen door iemand van het personeel die het ook gelezen had. Ik ben zelf een ondernemer in het noorden van het land en heb een bedrijf met 80 tot 110 personeelsleden afhankelijk van het werk en het ingeleende personeel. Heel interessant wat ik allemaal lees hoe het betreffende bedrijf waar u werkte op grote schaal positief discrimineerde. Voor mij een onbegrijpelijke praktijk die bovendien nog strafbaar is ook.

Ik zelf zal het nooit toelaten dat in mijn bedrijf iemand vanwege zijn nationaliteit, ras of huidskleur gediscrimineerd of voorgetrokken word, ook nederlanders niet ! Iedereen moet gewoon zijn werk doen en degene die denkt om ons te kunnen gebruiken om van de ziektewet te kunnen profiteren is aan het verkeerde adres. Als er iemand in vaste dienst word aangenomen, is het iemand die eerst via een uitzendburo een redelijke tijd in dienst geweest is zodat het risico dat het een profiteur betreft al verkleind is.

Mocht er ooit binnen mijn bedrijf een leidinggevende zulk gedrag gaan vertonen, dan zal ik direkt zodra ik er van op de hoogte ben acute maatregelen nemen en duidelijk maken dat ik zulk gedrag niet tolereer ! Maar zoals ik begrepen heb werkte in het bedrijf waar u werkzaam was de gehele leiding inclusief de bedrijfsleider aan die positieve discriminatie mee. Een vreemde zaak die op geen enkele manier valt goed te praten.

Dat u en u collega's daarop reageren door op een extreemrechtse partij te stemmen is een bijkomende reaktie die ik me goed voor kan stellen hoewel er andere mogelijkheden zijn die meer effect hebben. Jammer dat er destijds geen eenstemmigheid onder u en uw collega's was zodat de zaak bij de bron aangepakt kon worden en de leiding voor een keuze gesteld werd. Ik heb kennissen in het gebied waar het bedrijf waar u werkzaam was gevestigd is en heb die deze week telefonisch gesproken en ze wisten meteen over welk bedrijf het hier gaat.

Ik heb zelf overigens ook wel het gevoel dat zulk positief discriminerend gedrag door de overheid in de hand gewerkt word omdat ze alle minderheidsgroepen in de samenleving blijven betuttelen en allerlei subsidies en regelingen er voor beschikbaar stellen om ze toch maar aan het werk te krijgen en te laten integreren in de samenleving ook al willen sommigen er van dat zelf helemaal niet. Dat de eigen bevolking in onze multiculturele samenleving die daar soms door benadeeld word dan in opstand gaat komen is vrij normaal. Hopelijk veranderd die opstelling van de overheid nog eens zodat iedereen zelf er aan moet werken om een baan te vinden en te integreren in de samenleving.

Nu hoeven ze enkel maar thuis te blijven zitten en doet de overheid dat voor ze. Een verlaging van de uitkeringen en hogere straffen op criminaliteit zou overigens ook meewerken om sommige personen zelf eens te activeren. Ongetwijfeld heeft u dit bedrijf nog niet gemist sinds u er weg bent.
Tot hiertoe mijn reaktie.

J.H


Een antwoord op deze reactie :

Bedankt voor uw reactie ! Ik ben blij dat er nog bedrijven zijn waar iedereen behandeld word naar zijn werk dat hij presteert en niet naar zijn nationaliteit. Helaas zijn er vele bedrijven waar dat niet geld en waar positief gediscrimineerd word. Ik kan hier een voorbeeld zetten van b.v een fabriek waar speciaal voor het islamitisch personeel de kantine s'nachts geopend werd tijdens de ramadan en de nederlanders duidelijk werd verteld dat er voor hun geen eten werd geserveerd !

Een ander geval was op een fabriek waar via een of ander projekt een onwillige gastarbeider geplaatst werd die moest assisteren bij een monteur. Toen die hem ergens om stuurde bleef hij lange tijd weg en kwam met iets anders terug. Na zo enkele weken zich er aan geergerd te hebben, deed hij zijn beklag bij zijn meerdere die hem vervolgens de schuld er van gaf omdat hij het niet goed zou uitleggen aan zijn helper. En daar moet je dan nog kalm bij blijven ook als je zoiets te horen krijgt. En zo zijn er mij nog meerdere gevallen bekend, vanwege de betrouwbaarheid over de details die ik hoor plaats ik die hier niet.

Het bedrijf waar ik werkte, was verbonden met een van oorsprong italiaans bedrijf, dat verklaard de liefde van de leiding voor italianen. De liefde die ze toonden voor de turkse werknemers kan ik niet verklaren, daar moet een psychiater voor geraadpleegd worden om dat uit te leggen ! Hoewel ik betwijfel of ze binnen de bedrijfsleiding nog te genezen zijn er van.

Tot zover de reacties.